februar 17, 2018

Bazeni pod stekleno kupolo v Laškem že 10 let

Za Thermano Laško je slovesen teden. V sredo, na valentinovo, so proslavili 10-letnico delovanja svojega Termalnega centra. Iz družbe ob tem sporočajo, da so lani povečali število nočitev in dobiček.

Termalni center je prepoznaven predvsem po svoji stekleni kupoli. (Foto: Thermana Laško)

Bazeni, wellness, hotel in kongresni center
Termalni center so odprli 14. februarja 2008, v njem je 2.200 kvadratnih metrov vodnih površin, prepoznaven pa je predvsem po svoji stekleni odpirajoči se kupoli. 10-letnico so proslavili tudi z brezplačnim večernim kopanjem na valentinovo sredo. Sicer pa Thermano Laško sestavljajo še Wellness Spa Center, hotel s štirimi zvezdicami Thermana Park in Kongresni center Thermana Park Laško. Poudarjajo, da storitve temeljijo na več kot 150-letni tradiciji nekdanjega Zdravilišča Laško.

Lani dober milijon evrov dobička
Družba Thermana se je pred časom sicer znašla v težavah, leta 2016 je sledila prisilna poravnava. „Družba Thermana, d. d., ki je po številu zaposlenih največji zaposlovalec v občini Laško, saj zaposluje slabih 500 ljudi, je po uspešni prisilni poravnavi v letu 2016 v večinski lasti DUTB. Sledi zavezam in ciljem, določenim z Načrtom finančnega prestrukturiranja,“ dve leti kasneje sporočajo iz družbe n dodajajo, da danes dobro poslujejo. Lani so našteli skoraj 180 tisoč nočitev, kar je 5 odstotkov več kot leta 2016. Podatki kažejo tudi dobiček, lani ga je bilo več kot 1,1 milijona evrov oz. 20 odstotkov več kot predlani. V strukturi gostov 45 odstotkov predstavljajo tujci. (AD)