oktober 18, 2017

Kateri kraji so najlepši in najgostoljubnejši?

Znani so nagrajenci akcije Turistične zveze Slovenije „Moja dežela – lepa in gostoljubna“. Znova so slavili tudi naši turistični kraji. Najvišje so se zavihteli Žalec, Rogaška Slatina in Podčetrtek.

Letošnji nagrajenci akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna. (Foto: TZS)

Slovenija vse bolj urejena
Akcija je letos že 26., priznanja so podelili na sinočnji prireditvi v Kranjski Gori, pod okriljem Dnevov slovenskega turizma. „V akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna sodeluje že več kot dve tretjini slovenskih občin. Slovenija je iz leta v leto čedalje bolj urejena, k čemur zelo prispevajo prav turistična društva z več kot 40.000 člani in drugi sodelavci s prostovoljnim delom,“ pravijo v Turistični zvezi Slovenije in dodajajo, da je bilo letos v tekmovanju 86 mest in krajev, deset kampov, šest mladinskih prenočišč, 26 tematskih poti ter Petrolovi bencinski servisi. Ocenjevali so tudi vojašnice Slovenske vojske. „Turizem je ena najhitreje rastočih panog – tudi v Sloveniji. Novo strateško vizijo slovenskega turizma pa bo mogoče doseči samo s skupnim delom,“ je na prireditvi izpostavil predsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja.

Veliko priložnosti za lepe izlete
In nagrajenci? Med našimi kraji sta se najbolje odrezala Žalec in Rogaška Slatina. Žalec je zmagal v kategoriji manjših mest, Rogaška Slatina pa med zdraviliškimi kraji. Med večjimi mesti je Velenje tretje, med srednjimi Ptuj drugi. Podčetrtek je drugi po izboru komisije med zdraviliškimi kraji, zmagal pa je na spletnem glasovanju. Tretja med zdraviliškimi kraji je Dobrna. Olimje je drugo med izletniškimi kraji, Škratova učna pot na Rogli pa je druga med naj tematskimi potmi. Iz drugih koncev Slovenije so v svojih kategorijah slavili še Postojna, Izola, Koper, Velika Polana, Mojstrana, grad Rače, mariborski Hostel Pekarna, tematska pot Živi muzej Krasa in bencinski servis Lesce. (AD)

Datoteke

Župan Rogaške Branko Kidrič o priznanju