januar 17, 2018

Unitur z več nočitvami in višjimi prihodki

Na Rogli in v Termah Zreče so lani zabeležili skoraj 200 tisoč nočitev, kar je odstotek in pol več kot leto prej. Nekoliko višji so bili tudi prihodki, so povedali predstavniki Uniturja na prvi novinarski konferenci po izčlenitvi iz Uniorja, ki sicer ostaja njihov lastnik.

Na Rogli bodo do leta 2020 posodobili sistem zasneževanja, ki jim bo omogočal, da bodo lahko smučišča zasnežili v nekaj dneh. (Foto: Unitur)

O prodaji Uniturja še nič novega
Unitur s Termami Zreče in Roglo je bil kot samostojno podjetje, ki sicer ostaja v 100-odstotni lasti Uniorja, registrirano 7. novembra lani. A ga namerava Unior prodati. Na vprašanje, kako daleč so prizadevanja za prodajo, je izvršna direktorica Uniturja Barbara Soršak dejala, da ne ve. To je stvar uprave Uniorja. Da pa za zdaj ostaja vse po starem. Unitur zaposluje okoli 320 ljudi, še približno 150 jih za določen čas zaposlijo v času zimske turistične sezone. Počasi se podjetje izkopava iz rdečih številk. Najnovejši podatki so spodbudni. "Lanski prihodki so predlanske presegli za 5,6 odstotka, število nočitev pa se je povzpelo za poldrugi odstotek, na skoraj 200 tisoč. Letos predvidevamo triodstotno rast prodaje, nekaj manjšo rast števila nočitev ter za okoli tri milijone evrov naložb," napoveduje Soršakova.

Rogla ostaja najbolj obiskano smučišče
Že četrto zimo zapored je Rogla najbolj obiskano smučišče pri nas. Letošnjo sezono so začeli 1. decembra, do danes pa gostili že več kot 64.500 smučarjev, kar je 45 odstotkov več kot lansko zimo. Tako so opravili že skoraj milijon prevozov z zičniškimi napravami. Da bi jim v prihodnje poslovne načrte v manjši meri kvarilo vreme oziroma mile zime, posodabljajo sistem zasneževanja. Prenavljajo ga postopoma, do leta 2020 bodo vanj vložili 2,7 milijona evrov. Tako bodo smučišča lahko zasnežili v nekaj dneh. In kaj je še in še bo novega pri njih? O tem izvršna direktorica Barbara Soršak v spodnjem posnetku. (BF)

Datoteke

IZVRŠNA DIREKTORICA BARBARA SORŠAK