november 6, 2016

Hiša vin Emino v pričakovanju dobrega letnika

V Hiši vin Emino si obetajo izjemno kakovosten vinski letnik 2016. V sode se bo sicer steklo nekoliko manj vina kot lani, vendar bo zelo kakovostno. Na policah je že njihovo mlado vino Pubec, ki je med vinoljubi doživelo nadvse pohvalen odziv.

Vodja Hiše vin Emino Matej Jagrič in enolog Jure Grubar z novo polnitvijo Pubeca.

Vina bo manj, a bo zelo kakovostno
V Hiši vin Emino iz Imenega so letos od okoliških vinogradnikov odkupili slabih 300 tisoč ton grozdja, kar bo zadostovalo za celoletne potrebe kleti. Čeprav bo vina nekoliko manj kot lani, bo zelo kakovostno. »Pričakujemo zelo dober letnik, pridelek na trtah je bil nekoliko nižji, posledično se kažejo dobre aromatike in strukture, tudi prva letošnja polnitev mladega vina Pubec nakazuje, da bo letnik 2016 zelo kakovosten,« pojasnjuje enolog Jure Grubar. Izjemno velik potencial po njegovih besedah kaže tudi modra frankinja, ki jo bodo drugo leto zapored donegovali v lesenih barik sodih. Prva takšna modra frankinja Eminent letnika 2015 še vedno zori, prve steklenice bodo vinoljubom na voljo v začetku prihodnjega leta.

Pubeci že v kozarcih
Prvič so novi letnik 2016 Hiše vin Emino predstavili v okviru projekta Pubec, v katerega je vključenih 36 štajerskih vinarjev, pridelovalcev mladih vin. S povezovanjem so uspeli dvigniti prepoznavnost mladih vin in vinarjev, kar se odraža tudi na trženju. »V projektu sodelujemo od lani, ko je bila skupna blagovna znanka prvič zastavljena. Z našim Pubecom smo se ta mesec predstavili v Mariboru in odziv je bil neverjeten. Mlado vino je vedno bolj priljubljeno, stranke po njem vse bolj povprašujejo,» razlaga vodja prodaje Matija Jagrič. Naslednja večja priložnost za pokušino njihovega živahnega mladega vina bo 19. novembra, ko bo v Hiši vin Emino Dan odprte kleti. Več o dogodku na spodnji povezavi, kjer je Matija Jagrič v pogovoru s Snežano Prebil predstavil tudi temeljne značilnosti mladih vin Pubec. (SP)

Datoteke

Jagrič o Pubecu in Dnevu odprte kleti