julij 14, 2015

Hotel Celeia spet Štormanov?

Družba Eurotas bo morala podjetniku Zvonetu Štormanu vrniti hotel v Celju. Tako je odločilo celjsko okrajno sodišče. V Eurotasu ob tem poudarjajo, da sodba še ni pravnomočna.

Nekdanji Štormanov hotel so pod imenom Celeia slovesno odprli lani avgusta.

Podrobnosti na novinarski konferenci
Celjsko okrajno sodišče je ugodilo Štormanovi zahtevi po vrnitvi celjskega hotela, ki so mu ga odvzeli v začetku leta 2014. Eurotas, ki je hotel popolnoma obnovil in ga lani avgusta slovesno odprl pod imenom Celeia, naj bi imel za to osem dni časa, hotel pa bo prevzela Štormanova stečajna upraviteljica Alja Markovič Čas. Kot je povedala za Štajerski val, bo Štormanov zagovornik, odvetniška družba Potrpin, podrobnosti predstavila na sredini novinarski konferenci.

Sodba še ni pravnomočna
Odzvali so se že v družbi Eurotas, ki poudarjajo, da sodba prvostopenjskega sodišča še ni pravnomočna. "Šele v primeru potrditve sodbe s strani instančnega sodišča bi dejansko obstajala zaveza po izročitvi ključev hotela v posest stečajni upraviteljici Zvoneta Štormana," so odgovorili na naše vprašanje o nadaljnjih korakih. "Zagotovo ni zanemarljiv podatek o tem, da Zvone Štorman po v stečaju priznanih obveznostih dolguje upnikom več kot 6,5 milijona evrov. Poleg dolgov, ki jih je ustvaril s poslovanjem, je tudi v več predkazenskih postopkih, povezanih z goljufijami in davčnimi nepravilnostmi, zato trenutne in še nepravnomočne odločitve sodišča v konkretni zadevi ne gre posebej izpostavljati," so še zapisali.

Hotel ostaja odprt
Hotel Celeia danes zaposluje 45 ljudi, po podatkih Eurotasa redno dobivajo plače, podjetje odvaja tudi vse prispevke. "Nekdanji hotel Štorman je postal ugleden hotel," pravijo in zagotavljajo, da ostaja odprt. (AD)