Ivan Sivec v radijskem srečanju

27.04.2016

Ivan Sivec, pisatelj, publicist, pesnik in popotnik z gostiteljico radijskega srečanja Mimico Kidrič

Gost tokratnega radijskega srečanja je mag. Ivan Sivec, pisatelj, publicist, pesnik, popotnik. Doslej je napisal 135 knjig, med katerimi jih je skoraj 50 za mladino, po njih so posneti tudi filmi, ki so bili nagrajeni z zlato rolo. Napisal je več kot 2.500 besedil za glasbo in posnel več kot 1.100 radijskih reportaž.

Ivan Sivec v svojih delih piše o različnih tematikah; od zgodovinskih in biografskih romanov do potopisov, kmečkih povesti, narodno-zabavni glasbi, v njegovi zbirki pa so tudi humoreske, pripovedke za najmlajše, slikanice. Dodajmo še socialno - psihološko področje, pa šport, radijske igre in drame. 
Napisal je več kot 2.500 besedil za glasbo in posnel več kot 1.100 radijskih reportaž. V svojih najnovejših literarnih delih popisuje grofe Celjske. O tej veličastni rodbini je napisal 5 knjig. Knjiga z naslovom Kraljica treh kron, v kateri piše o Barbari Celjski, je tik pred izidom. Z ženo Sonjo živi v Mengšu, s ponosom govori o hčerki Vesni in sinu Iztoku in z veliko ljubezni o vnukih Marku, Lani ter Maši.

 

 
Vreme v naših krajih

Štajerski val v sliki