avgust 12, 2016

Iz Impola spodbudne številke

Slovenjebistriški Impol beleži odlične poslovne rezultate. V prvih petih mesecih letošnjega leta je dosegel že 70 odstotkov celoletnega prodajnega načrta. Poslovni rezultati bodo vplivali tudi na rast proizvodnje.

Impol je paradni konj slovenjebistriškega gospodarstva. (Foto: impol.si)

Sledijo dolgoročnim ciljem
Skupina Impol na podlagi dosedanjega poslovanja do konca leta načrtuje 16-odstotno povečanje proizvodnje v primerjavi z letom 2015. Ob trenutnih cenah na trgu naj bi ustvarila 606 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje. Spodbudnim številkam sledijo tudi dolgoročni cilji. Skupina želi do leta 2025 letni izkupiček od prodaje povišati na miljardo evrov. Za dosego zastavljanega cilja bo povečala obseg proizvodnje, predvsem na valjanem programu, ki že danes predstavlja 60 odstotkov prodaje. „K temu bo največ prispevala prispevala proizvodnja v podjetju Impol-TLM, d.o.o., na Hrvaškem, kamor je skupina Impol vstopila letos in načrtuje nakup proizvodnih kapacitet podjetja TLM Aluminium, d.d., v stečaju. Proces nakupa še ni končan, ker stečajni postopek še ni zaključen, trenutno je Impol-TLM, d.o.o., najemnik proizvodnih kapacitet,“ so zapisali na spletni strani Impola.

Za naložbe več sto milijonov evrov
K uspešnim rezultatom podjetja, ki se ukvarja s predelavo aluminija v vrhunske polizdelke, so prispevale tudi naložbe. V zadnjem desetletju so v proizvodnjo vložili skoraj 400 milijonov evrov. Vlaganj tudi v prihodnje ne bo manjkalo. Do leta 2025 bodo za povečanje obsega proizvodnje in rast prodaje namenili še dodatnih 200 milijonov evrov. (PŽ)