december 27, 2017

Jakša Vulič novi trener šentjurskih košarkarjev

Šentjurski košarkarji bodo sezono nadaljevali z novim glavnim trenerjem. Klub se je po seriji slabih rezultatov med minulimi prazniki poslovil od Andreja Žaklja. Na trenerski klopi ga bo nasledil Jakša Vulić.

Jakša Vulić je po koncu igralske košarkarske kariere postal trener. (Foto: bljesak.info)

Že slovenski državni prvak
„Upravni odbor Košarkarskega kluba Šentjur je sporazumno prekinil sodelovanje z Andrejem Žakljem. Andreju se zahvaljujemo za dosedanje sodelovanje in mu želimo vse najboljše v nadaljevanju športne poti,“ je Košarkarski klub Šentjur na dan samostojnosti in enotnosti zapisal na svoji spletni strani. Danes je razkril še ime novega trenerja. Člansko ekipo bo odslej vodil 53-letni Hrvat Jakša Vulić. V svoji trenerski karieri je bil med drugim trener domžalskega Heliosa, s katerim je v sezoni 2015/2016 osvojil naslov državnega prvaka. S šentjurskim klubom je sklenil sodelovanje do konca naslednje sezone.

Prva tekma proti Laščanom
Vulić bo ekipo prvič na tekmi vodil že to soboto, ko Šentjurčani odhajajo na gostovanje k laškemu Zlatorogu, ekipi bosta odigrali tekmo prvega kroga državnega prvenstva, ki je v začetku sezone odpadla zaradi stavke sodnikov. Šentjurčani so sicer na prvenstveni lestvici trenutno s tremi zmagami in sedmimi porazi na predzadnjem mestu lestvice. V pokalu Spar so tekmovanje že končali, pot v četrtfinale jim je preprečila ekipa Šenčurja. (AD)