marec 19, 2018

Jasna Junkar bo načelnica šmarske upravne enote

Vodenje Upravne enote Šmarje pri Jelšah bo s 1. aprilom prevzela načelnica Jasna Junkar. Nasledila bo dolgoletnega načelnika Vincencija Habjana, ki se je z novim letom upokojil.

Jasna Junkar z ministrom za javno upravo Borisom Koprivnikarjem ob uradnem odprtju novih prostorov šmarske upravne enote.

Večji poudarek zaposlenim in strankam
Ministrstvo za javno upravo je mag. Jasno Junkar iz Rogaške Slatine imenovalo na položaj načelnice s polnimi pooblastili. Nova načelnica bo mandat nastopila 1. aprila, do takrat bo upravno enoto vodila kot vršilka dolžnosti direktorice. Na tem delovnem mestu je že od začetka leta 2018, ko se je po 21 letih dela upokojil nekdanji načelnik Vincencij Habjan. Junkerjeva namerava nadaljevati uspešno zastavljeno delo njenega predhodnika, a si hkrati postavlja nov izziv. "Večji poudarek bo dan mojim sodelavcem. Zaradi finančnih omejitev smo namreč v zadnjem času manj pozornosti namenili izobraževanjem, zato bomo zdaj več delali na dvigu strokovnih kompetenc in profesionalnosti javnih uslužbencev. Vse v dobrobit naših strank," izpostavlja Junkarjeva in dodaja, da si bodo v odnosih s strankami prizadevali biti čim bolj spoštljivi, pošteni in odzivni. Nova načelnica pravi, da je visoko motivirana, k dobremu delu pa namerava sodelavce vzpodbujati prav z lastnim zgledom. Junkarjeva je v minulih letih vodstvene izkušnje nabirala kot vodja Oddelka za upravne notranje zadeve in promet na šmarski upravni enoti. Za načelnico je imenovana za obdobje petih let. (SP)