oktober 8, 2016

Katera so jesenska opravila v vrtovih?

Sobota je na Štajerskem valu dan za oddajo, v kateri dobite številne nasvete, kako polepšati svoj dom in njegovo okolico. V tokratni oddaji Za dom in vrt smo govorili o jesenskih opravilih, ki nas čakajo na naših gredicah.

Jeseni je v okolici hiše kar nekaj dela. Tudi z grabljenjem listja.

Pripravljeni na zimo
Ste z zelenjavnih vrtov že pobrali ves pridelek? Nekateri verjetno že, pri drugih nekaj zelenjave še pridno uspeva. Počasi bo treba pripraviti tudi vse potrebno za ozimnico. Kako pripraviti prostor in kako shraniti zelenjavo, da bo čim dlje počakala, je Katja Žolgar v oddaji spregovorila s strokovnjakom Dragom Jančičem. Zaupal je tudi, kako oskrbeti gredice, ki so ostale prazne, ne pozabite pa, da se bliža čas za sajenje zimskega česna. Pogledala sta tudi na okrasne vrtove. Kaj nanje posaditi v jesenskih dneh in kako jih pripraviti na zimovanje? Vsemu temu in še čemu prisluhnite v oddaji na spodnji povezavi.

Oddaja, ki prinaša tudi lepo nagrado
Tudi v tej oddaji smo pripravili nagradno igro, v sodelovanju s podjetjem #Tosama. VRTNARSKI SET IN OSEBNI KOMPLET ZA PRVO POMOČ #TOSAMA - obvezna oprema ali pa kar "prva pomoč" za vsakega vrtnarja je nagrada. Še vedno lahko sodelujete, poglejte na naš Facebook.