marec 23, 2015

Jožefov sejem v Bistrici ob Sotli znova navdušil

Tradicionalni Jožefov sejem in 12. tekmovanje v kuhanju golaža sta včeraj ob lepem pomladnem vremenu v Bistrico ob Sotli privabila okoli 2.000 obiskovalcev z obeh strani meje.  Na sprehodu med stojnicami jih je ob tradicionalni ponudbi še posebej pritegnil zanimiv spremljevalni program.
Sejem je tokrat obiskovalce povrnil več desetletij v zgodovino.
Tako kot nekoč

Organizatorja prireditve, gostišče Šempeter in tamkajšnje turistično društvo, sta pripravila kar nekaj novosti, ki so naletele na nadvse dober odziv. “Predvsem smo dali poudarek zabavi za otroke, ki so se lahko preizkusili na Mini skakalnici Francija Petka, spoznavali so ulično gledališče, sejmu pa smo dodali tudi starinsko „vintage“ noto. Tako so z oblačili iz 20. in 30. let prejšnjega stoletja spomnili, kako so sejmi zgledali nekoč. Veliko zanimanja je bilo tudi za sladki kotiček. V njem so lahko obiskovalci preizkusili različne lokalne sladke dobrote, med katerimi se je najbolje prodajala ajdova tortica,“ pravi Tjaša Kunst iz znanega šempetrskega gostišča.

Naj golaž skuhale Kmečke Pepce

Si pa bodo obiskovalci prireditev zagotovo zapomnili tudi po umetnosti kuhanja golaža. Kuhalnice je vrtelo 15 ekip, tudi iz Hrvaške in Avstrije, v vsaki pa je bil po tradiciji tudi kakšen Jožek ali Jožica. Po oceni komisije so si zlato kuhlo prislužile domačinke, Kmečke Pepce, z glavno kuharico Hermino Gracar. Recept za najokusnejši golaž razkriva v spodnjem posnetku. (SP)

Datoteke

Recept na najboljši Jožekov golaž