marec 1, 2018

Mihael Žgank dobil zeleno luč za selitev v Turčijo

Oktobra lani je odjeknila novica, da želi žalski judoist Mihael Žgank kariero nadaljevati v Turčiji. Potem ko mu je matični klub, Judo klub Z'dežele Sankaku, že pred časom dal izpisnico, je po dolgotrajnih pogajanjih dobil še zeleno luč Judo zveze Slovenije.

Mihael Žgank (na sredini) še v družbi svojih kolegov iz celjskega judo kluba, kmalu pa bo nosil kimono turškega kluba in turške reprezentance. (Foto: Štajerski val)

Že zapustil Slovenijo
Mihael Žgank, najboljši slovenski judoist lanskega leta, je svojo željo po prestopu v turško reprezentanco izrazil po lanskoletnem svetovnem prvenstvu, na katerem je postal svetovni podprvak, o čemer smo podrobneje pisali TUKAJ. Več mesecev je trajalo za izpolnitev vseh pogojev za prestop, za katerega pa zdaj ni več ovir. „Dolgotrajna pogajanja so bila končana, ko je turška judo zveza izpolnila vse pogoje do Judo zveze Slovenije. Še prej pa mu je izpisnico izdal tudi njegov matični klub Z'dežele Sankaku iz Celja, kjer je pod trenerskim vodstvom Marjana Fabjana dosegel vse svoje uspehe. Tako ima vse potrebno, da lahko začne postopek za pridobitev turškega državljanstva,“ so sporočili iz Judo zveze Slovenije. 23-letnik je že odpotoval v Turčijo, odslej bo zastopal barve turške zastave ter tekmoval za klub BBSK Istanbul. „Na njegovi novi športni poti mu želimo veliko osebne in športne sreče,“ je še zapisal predsednik Judo zveze Slovenije Darko Mušič. (AD)