julij 26, 2018

Kaj je novega v konjiškem zavodu za šport?

Zavod za šport Slovenske Konjice ima novo direktorico. Domačinka Laura Krančan bo vodenje zavoda prevzela sredi avgusta, mi pa smo preverili, v kakšni formi je zavod, ki upravlja s športno infrastrukturo na Konjiškem. Rekreativni šport je med različnimi generacijami Konjičanov zelo razširjen.

Občina, Zavod za šport in Univerza v Ljubljani zbirajo predloge o ureditvi Športno-rekreacijskega centra Dobrava. (Foto:Zavod za šport Slovenske Konjice)

Na Dobravi bodo trenirali tudi vrhunski nogometaši
Zavod za šport Slovenske Konjice del prihodkov zagotavlja z oddajanjem športne infrastrukture. Upravlja s športno dvorano, igrišči na prostem - za košarko, odbojko na mivki, pa tudi s tenis igrišči in fitnesom na prostem, ki ga koristijo številna lokalna društva oziroma rekreativci. Poslej bo zavod dodatne prihodke zagotavljal z zaračunavanjem koriščenja prenovljenega pomožnega nogometnega igrišča z umetno travo na Dobravi. Po besedah v.d. direktorice zavoda za šport Simone Zorko so v želji po dodatnem trženju nogometnih zelenic začeli prenavljati glavno nogometno igrišče z naravno travo. "Z zreškim Uniturjem imamo že dogovorjene termine za koriščenje igrišča za priprave domačih in tujih nogometnih reprezentanc. Tako bodo pri nas lahko trenirali tudi vrhunski nogometaši," pravi Zorkova in dodaja, da njihov zavod prav tako sodeluje pri pripravi idejne zasnove celovite ureditev Športno rekreacijskega centra Dobrava. Poleg zavoda sodelujeta še občina Slovenske Konjice in Univerza v Ljubljani."Najboljše ideje bo stroka poiskala skupaj z občani, zato želimo slišati tudi njihove predloge o tem, kako urediti rekreativni center," poudarja v upanju, da se bodo Konjičani odzvali in sodelovali s svojimi pobudami in željami. Občani si sicer najbolj želijo, da bodo lahko znova zaplavali v bazenu. Občina ga je zaradi dotrajanosti lani zaprla, zdaj gradi novega. Kopalce naj bi sprejel prihodnje poletje. Gre za okoli 800 tisoč evrov vredno naložbo. (BF)