september 2, 2015

Kaj prinaša 48. MOS v Celju?

Prihodnji teden bo Celjski sejem znova gostil Mednarodni sejem obrti in podjetnosti. Že 48. po vrsti. Kot vsako leto prinaša novosti, predstavilo pa se bo tudi rekordno število držav.

Ponudbo 48. MOS sta predstavila izvršna direktorica Celjskega sejma Breda Obrez Preskar in predsednik OZS Branko Meh.

Priložnost za tkanje poslovnih vezi
Na letošnjem Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti se bo predstavilo 1.500 razstavljalcev iz 38 držav. Med tujimi razstavljavci največjo predstavitev pripravlja Kitajska. Letošnji MOS bo tudi v znamenju jubilejev. Hrvaška bo obeležila 20. zaporedni nastop na sejmu, 10. jubilejno udeležbo pa bosta letos obeležili Srbija in Vojvodina. Po besedah izvršne direktorice Celjskega sejma Brede Obrez Preskar je tako številčna mednarodna udeležba odlična priložnost za domača podjetja za bodoče sodelovanje s tujimi partnerji in iskanje novih poslovnih priložnosti.

Novosti na številnih področjih
Letošnja rdeča nit obrtnega sejma bo učinkovita raba energije in okolju prijazni izdelki. Na to temo se ob predstavitvah različnih podjetij obetajo številna predavanja, okrogle mize in strokovni posveti. Na svoj račun bodo tokrat prišli vsi ljubitelji bivanja v naravi. Med letošnjimi novostmi je prva razstava kampinga in karavaninga, ki prinaša predstavitve avtodomov, počitniških in šotorskih prikolic ter druge kamping opreme. Novost je tudi celovita predstavitev e-mobilnosti. Obiskovalci si bodo lahko ogledali in preizkusili različna električna vozila, strokovnjaki pa bodo spregovorili o priložnostih e-mobilnosti na področju gospodarstva, znanosti in turizma.

Bogat spremljevalni program
Tudi letos so na Celjskem sejmu poskrbeli za bogat spremljevalni program, ki so ga poimenovali MOS-ova doživetja. Poleg glasbeno-plesnega dogajanja in testnih voženj z različnimi vozili prinašajo še Outdoor park. V njem bo mogoče spoznavati čare kampiranja ob Savinji, se preizkusiti v mobilnem adrenalinskem parku, bike parku in smučanju na travi. Med drugim pripravljajo motoristične dogodivščine s svetovnim in državnim prvakom v motokrosu Sašem Kragljem. Cene vstopnic so enake kot lani, podrobnejši program letošnjega MOS-a pa lahko preverite na spletni strani Celjskega sejma. (NS)