november 16, 2016

Kaj prinaša letošnja Spirala?

Spirala je literarni festival, ki ga organizira konjiška splošna knjižnica. Lani je doživel krstno izvedbo. V petek in soboto bo drugi. Slavnostni govornik bo dramski igralec Pavle Ravnohrib,  izšla bo tudi druga številka literarne revije Spirala. Boste prišli?

Revijo Spirala bodo obiskovalcem podarili na sobotni prireditvi, kasneje bo brezplačno na voljo v knjižnici. (Foto: A. Miličevič)

Prihajajo zveneča imena
Tudi v letošnji  Spirali boste lahko prebirali zanimive literarne stvaritve večinoma še neuveljavljenih piscev. Uredniški odbor je med kratkimi zgodbami, pravljicami in pesmimi, ki jih je prejel na javnem razpisu, izbral najbolj kakovostne vsebine. Festivalsko dogajanje pa so organizatorji razdelili na dva dela. "V petek popoldne bomo gostili Špelo Juhart in Metko Damjan, ki bosta predstavili kamišibaj gledališče skozi besedo in sliko. V soboto bomo skupaj z obiskovalci premierno prelistali drugo izdajo Spirale. Sledil bo literarno-glasbeni večer s pesnico, pisateljico, režiserko in prevajalko Bino Štampe Žmavc ter skladateljem, saksofonistom in flavtistom Vaskom Atanasovskim," napoveduje knjižničarka Ana Miličevič. Za častnega govornika na festivalu pa so povabili priznanega in priljubljenega gledališkega in filmskega igralca Pavla Ravnohriba. Organizatorji verjamejo, da bo tudi letošnji dvodnevi festivalski program Spirala privabil številne ljubitelje kakovostne pisane besede in glasbe. (BF)