junij 9, 2018

Kaj prinaša Šentjursko poletje?

V Šentjurju tudi to poletje ne bo manjkalo najrazličnejših dogodkov. Že tradicionalno so jih združili pod okrilje Šentjurskega poletja, obeta pa se jih še več kot minula leta. V naboru bodo nekaj zase našle prav vse generacije.

Zgibanka, v kateri najdete program prireditev Šentjurskega poletja. (Foto: FB Šentjursko poletje)

Tradicionalni dogodki in novosti
Šentjursko poletje tokrat prinaša 41 dogodkov. „Prireditve so resnično za vse generacije in za različne okuse. Pripravljamo ustvarjalne delavnice, številne koncerte, zabavna druženja, pohode, turistične dogodke. Med njimi bodo tradicionalne prireditve, kot so Bazenjenje, Kresna noč, astronomska noč, Angelska nedelja in Ramna Jazz, prav tako pa se obeta nekaj novosti. Med njimi je posebej vredno izpostaviti kino na prostem, ki bo avgusta pred Ipavčevim kulturnim centrom,“ pravi ena od koordinatoric Šentjurskega poletja, vodja Javnega sklada za kulturne dejavnosti Šentjur Nastija Močnik. Podrobne program Šentjurskega poletja, ki se je začel pred tednom dni, trajal pa bo do prvih dni septembra, najdete TUKAJ.

Nova grafična podoba
Šentjursko poletje, katerega pokrovitelj je Občina Šentjur, je sicer letos prineslo tudi osveženo grafično podobo. Zanjo je poskrbela Kvirina Martina Zupanc. V spodnjem posnetku ji prisluhnite, kako je uspela povezati sonce, ceste in kulturo. Zgibanko s programom, ki jo vidite na fotografiji, so na domove prejela vsa gospodinjstva v občini Šentjur. Vabijo pa Šentjurčani poleg domačinov na dogodke Šentjurskega poletja tudi ljudi iz okoliških občin. (AD)

Datoteke

Kvirina Martina Zupanc o novi podobi Šentjurskega poletja