junij 16, 2016

Kaj prinašajo Konjiški dnevi?

Na Konjiškem je že čutiti praznično vzdušje, čeprav občina Slovenske Konjice praznuje šele konec junija. Do takrat se bo v sklopu prazničnih Konjiških dni zvrstilo več kot 40 kulturnih, poslovnih, izobraževalnih in športnih dogodkov, rdeča nit bo 870-letnica prve omembe Konjic v pisnih virih.

Konjiške dneve sta na srečanju z novinarji predstavila direktorica občinske uprave Breda Obrez Preskar in podžupan Peter Koren, nastajajočo strategijo turističnega razvoja pa Tanja Lešnik Štuhec.

Živahen junij
Praznik bodo Konjičani med drugim počastili s pridobitvami. Pred dnevi so prerezali trak na obnovljeni lokalni cesti od viadukta Zbelovo do Zbelovske gore, s prenovljeno podobo se ponaša tudi odsek ceste Jevšenak – Višnar. Slovesno bo v Spodnjem Grušovju, kjer bodo odprli novozgrajeni dom krajanov. Potencial v občini predstavljajo najmlajši prebivalci, s katerimi se bodo občani lahko družili na otroški prireditvi Živ-Žav in na zaključnem dogodku konjiške gimnazije Odsev leta. Učenci in dijaki bodo v prihajajočih dneh zaključili šolsko leto. Na Konjiškem so še posebej ponosni na mlade maturante, ki dosegajo izjemne uspehe na izobraževalnem področju. Občani bodo z gozdarji lahko raziskovali gozdove, odkrivali skrivnosti zeliščarstva in zdravega načina življenja. Družili se bodo na športnih dogodkih, osvežitev pa poiskali na bazenu v Slovenskih Konjicah ali na Zbelovem. Počastili bodo dan državnosti, obujali spomine na tradicijo prednikov in skupaj pozdravili poletje. Prva omemba Konjic v pisnih virih sega v leto 1146. Častitljivi jubilej bodo počastili z izdajo monografije "Konjice, 870 let prve pisne omembe." Svečana seja občinskega sveta s podelitvijo priznanj pa bo na praznični dan, 30. junij, ko bo Slovenske Konjice obiskal predsednik države Borut Pahor.

Dravinjski poslovni klub
Letošnji praznik bosta med drugim zaznamovala odprtje nove poslovne cone Konus ob konjiški obvoznici in ustanovitev Dravinjskega poslovnega kluba (DPK), ki naj bi obrtnikom, podjetnikom oziroma gospodarstvenikom iz konjiške, zreške in vitanjske občine omogočil mreženje, izmenjavo izkušenj oziroma primerov dobrih praks. Klub bodo ustanovili naslednji teden ob prisotnosti ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška. Ena od pobudnic ustanovitve Dravinjskega poslovnega kluba je direktorica občinske uprave Breda Obrez Preskar, ki je tako o namenu kluba kot o novi poslovni coni več povedala v spodnjem posnetku. (BF)

 

Datoteke

DIREKTORICA BREDA OBREZ PRESKAR