december 29, 2017

Kam na silvestrovanje na prostem?

Leto 2018 je tik pred vrati. Že veste, kje in kako ga boste pozdravili? Morda izberete katerega od številnih silvestrovanj na prostem. Tudi v naših krajih jih ne bo manjkalo, preverite, kje bodo in kdo bo skrbel za zabavo.

Leto 2018 je tik pred vrati, že veste, kje ga boste pozdravili?

Glasba za različne okuse
Največje silvestrovanje na prostem na Štajerskem bo že tradicionalno v Mariboru, na Trgu Leona Štuklja, kjer bo letos za zabavo skrbela Tanja Žagar s skupino Avantura. V Celju boste tokrat rajali ob skupini Kingston, že čez dan, točno ob 12-ih, pa pripravljajo tudi silvestrovanje za otroke. V Žalcu bodo novo leto pozdravili na Šlandrovem trgu, zabaval vas bo Power band, v Slovenski Bistrici boste plesali ob ansamblu Pajdaši, v Slovenskih Konjicah pa ob skupini Črna mačka. Silvestrovanje na prostem bo tudi v Rogaški Slatini, pri gasilskem domu, kjer bo za zabavo poskrbel ansambel Petka, silvestrovanje na prostem pa se vrača tudi v Šentjur – s Šok kvintetom. Tako kot v Celju tudi v Šentjurju vabijo še na otroško silvestrovanje, odštevali bodo ob 18-ih. V Podčetrtku bodo leto 2018 pozdravili na drsališču, ob zvokih Kozjanskih lumpov, v Zrečah pa bodo zbrane zabavali Original Pohorci. Tudi tam bo že čez dan otroško silvestrovanje. 

V Laškem in Šmarju že predsilvestrovanje
Ponekod pa bodo novo leto pozdravili že kakšen dan prej. Že tradicionalno to storijo v Laškem, odštevali bodo že na nocojšnji petek, s skupino Tabu. V Šmarju pri Jelšah bodo novemu letu na prostem nazdravili 30. decembra, igrali bodo Mladi upi, pripravljajo še odprto kuhno pod jelšami ter nastop orientalskih plesalk in bruhalcev ognja. (AD)