december 22, 2017

Kam po zabavo v prazničnem decembru?

Pa smo jih dočakali. Božično-novoletne praznike. Letos so zelo radodarni s prostimi dnevi in zakaj si jih ne bi popestrili z obiskom katere od številnih prireditev. Preverili smo, kaj vse se dogaja v nekaterih naših krajih.

Marsikje je decembra zelo pestro. Tale utrinek je iz Kristalne vasi v Rogaški Slatini. (Foto: Foto Zorin)

Po zabavo tudi z vlakom
Pestro je v večjih in manjših krajih. V največjem kraju na Celjskem, Celju, sta vrata odprla božično-novoletni sejem in Pravljična dežela z najrazličnejšimi koncerti, plesnimi predstavami, zabavnimi dogodki. Se pa lahko v Pravljično deželo popeljete tudi s posebnimi pravljičnimi vlaki Slovenskih železnic. V decembru vas vabi jo tudi v Vojnik, kjer vas bo navdušil Božični Vojnik s svojo novoletno okrasitvijo in predvsem z jaslicami. Okoli 200 so jih postavili. V Laškem lahko to zimo drsate na pokritem drsališču, kaj vse še prinaša praznično Laško, preverite TUKAJ. Dolgčas ni niti v Žalcu, kamor vabijo drsališče na prostem in zanimivi dogodki, program najdete TUKAJ.

Stalnice in novosti
Drsate lahko tudi v Podčetrtku, s čim vse še bodo popestrili te praznične dni, preverite TUKAJ. V Rogaški Slatini so decembrske prireditve združili v Kristalni vasi, kjer je pestro vsak konec tedna in tako bo še vse do 6. januarja. Novost so letos pripravili v Šentjurju. Na Mestni trg vabi december ob mestnem ognjišču, z glasbo, plesom in predstavami. To soboto pride tudi Božiček. V Slovenske Konjice vabi Konjiška pravljica, v Slovenski Bistrici pa bo v decembru skupaj razveseljevalo kar 70 dogodkov. Kateri se še obetajo, preberite TUKAJ. Zabave ne manjka niti v Mariboru, zanjo skrbi Čarobni december. Morda pa se kdo zapelje tudi v slovensko prestolnico, Ljubljano, ki že tradicionalno vabi z bogato novoletno okrasitvijo in zabavnimi dogodki. Ljubitelji barv vabljeni tudi v Mozirski gaj, v tamkajšnji Božični bajki Slovenije je zagorelo kar milijon lučk. (AD)