marec 3, 2015

Kdaj selitev šmarske upravne enote?

Šmarska upravna enota je že več kot štiri leta v začasnih montažnih zabojnikih. Domovanje bo našla v objektu Aškerčeva 11, preden se bo selila, pa mora ministrstvo prostore obnoviti.

Kako dolgo bo šmarska upravna enota še v zabojnikih?

Dobrih 15 tisoč evrov za mesečno najemnino 

Upravna enota Šmarje pri Jelšah se je pred štirimi leti preselila iz stavbe, kjer je bivala skupaj z občinsko upravo, ker naj bi bil objekt zaradi slabih temeljev nevaren. Ministrstvo za javno upravo je od takrat za najemnino plačalo že okoli 750 tisoč evrov. Pogodba se je iztekla sredi februarja, ker selitve še ni, je ministrstvo za javno upravo pogodbo podaljšalo. Kot so nam sporočili, so projekti za obnovo dela objekta Aškerčev trg 11, v katerem med drugim domujeta sodišče in geodetska uprava, že narejeni. Poleg prostorov za upravno enoto projekt, ocenjen na okoli pol milijona evrov, predvideva tudi obnovo dela sodišča.

Namesto idealni rešitvi prednost racionalizaciji 

Kot je na včerajšnji novinarski konferenci povedal načelnik upravne enote Vinko Habjan, bodo v pritličju uredili večino pisarn za poslovanje s strankami, saj ostale etaže niso dostopne za invalide. Upravna enota bo sicer imela prostore še v tretjem nadstropju in delno v mansardi. "Selitev v ta objekt ni idealna rešitev, je pa v tem trenutku najbolj racionalna," ob tem pravi Habjan, kdaj bo selitev mogoča, pa še ne zna napovedati. Spomnimo, da sta šmarski upravna enota in občinska uprava leti razmišljali o rušitvi občinske stavbe ter gradnji novega skupnega modernega upravnega središča, ki bi združil še ostale državne skužbe. A zaradi krize in pomanjkanja denarja projekt dlje kot do pisma o nameri ni prišel. (AD)