julij 3, 2015

Kdaj vrtec na Črešnjevcu pod skupno streho?

Vrtec na Črešnjevcu pri Slovenski Bistrici pesti prostorska stiska. Morda bodo že prihodnje leto začeli večnamenski objekt v kraju preurejati v vrtec.

Kako dolgo bo vrtec še v prostorih Osnovne šole dr. Jožeta Pučnika? (foto: ART PRO)

Prostorska stiska ima dolgo brado
Na Črešnjevcu pri Slovenski Bistrici so veseli, da mladi ostajajo doma in si v domačem kraju ustvarjajo družine. Število otrok se povečuje, posledično tudi vpis v vrtec. Dva oddelka predšolske vzgoje imajo v prostorih Osnovne šole dr. Jožeta Pučnika, tretja skupina je v bližnjem večnamenskem objektu. Vodstvo vrtca že nekaj časa poziva občino, da čimprej zagotovi izvajanje predšolske vzgoje pod eno streho. Zato so tej temi na včerajšnji seji precej pozornosti namenili tudi slovensjebistriški občinski svetniki.

Preuredili bodo večnamenski objekt
Ker občina po besedah župana Ivana Žagarja denarja za novogradnjo nima, bo odkupila večnamenski objekt in ga prenovila v vrtec: "Nekaj denarja smo v ta namen zagotovili že v letošnjem proračunu. Zadostovalo bo za odkup stavbe in zemljišča ter pripravo projekten dokumantacije." Z adaptacijami objektov za potrebe vrtca se v slovenjebistriški občini ne srečujejo prvič. Lotevali so se jih predvsem zato, ker so cenejše od novogradenj. Toda nekateri slovenjebistriški svetniki niso skoparili z dvomi, ali je adaptacija res najbolj primerna rešitev. Zavzemali so se za novogradnjo. Potem pa jih je prepričal župan, ki je zagotavljal, da evropskih razpisov za sofinanciranje naložb za potrebe predšolske vzgoje v novi finančni perspektivi ne bo. Občina pa sama finančnega zalogaja bo zmogla. Ali bodo obnovo res lahko začeli že prihodnje leto, bo v največji meri odvisno od višine povprečnine, ki je iz leta v leto nižja, občinske blagajne pa vse bolj prazne. (BF)