september 13, 2017

Nadhod bo, a z zamudo

V Šmarju pri Jelšah bi moral svojo končno podobo že dobivati novi nadhod, a ga zaradi zapletov z izvajalcem del še ni. Občina zdaj išče novega gradbinca. Upa, da bo nadhod zgrajen do konca leta.

Idejna podoba novega nadhoda, ki bo občanom omogočil krajšo in varnejšo pot v šmarsko šolo in vrtec. (Foto: občina Šmarje pri Jelšah)

Izvajalec zašel v finančne težave
Za gradnjo novega nadhoda čez železniško progo pri šmarski osnovni šoli je bilo na prvem javnem razpisu izbrano celjsko podjetje Lugariček, ki pa je zaradi finančnih težav prejšnji teden odstopilo od projekta. Občina Šmarje pri Jelšah in Direkcija RS za infrastrukturo sta zato objavila nov razpis. Zainteresirani gradbinci lahko ponudbe oddajo do ponedeljka, 25. septembra, do 9. ure. Projekt zajema izgradnjo 132 metrov dolgega nadhoda za pešce, kolesarje in invalide ter posodobitev parkirišča pri šmarski železniški postaji. Po dosedanjih ocenah naj bi naložba stala dobrih 300 tisoč evrov. 70 odstotkov investicije bo plačala Direkcija za ceste, preostalo bo prispevala šmarska občina. Obstoječe stanje na območju bodočega nadhoda si lahko ogledate na spodnjih fotografijah, kjer je vidno, da so se prvih priprav že lotili. (SP)

Galerija slik