julij 1, 2015

Kdo so nagrajeni Konjičani?

Občina Slovenske Konjice je včeraj praznovala. In praznik poleg številnih dogodkov počastila tudi z zahvalo uspešnim in prizadevnim Konjičanom. Najdaljši aplavz med šestimi dobitniki priznanj je bil na sinočnji svečanosti namenjen Tonetu Ofentavšku, ki je prejel naziv častni občan.

Vizija, drznost, doslednost, prizadevnost in družbena odgovornost povezujejo letošnje konjiške občinske nagrajence.

"Priznam, da sem deloholik"
To je po svečanosti za naš radio med drugim dejal Tone Ofentavšek, direktor in lastnik podjetja Oplast s približno 200 zaposlenimi. Ob tem več kot 40 let vodi krajevno skupnosti Tepanje, ki je po mnenju mnogih zgled urejenosti in trajnostnega razvoja. Vse od osamosvojitve občine je prisoten v lokalni politiki, s svojimi predlogi in pobudami je tako sooblikoval razvoj konjiške lokalne skupnosti. Tudi družbena odgovornost mu ni tuja, saj je pokrovitelj številnih športnih in kulturnih društev. O tem, kaj je njegovo življenjsko vodilo, lahko prisluhnete v spodnjem posnetku.

Komu zlati, srebrni in bronasti grb?
Dobitnik zlatega grba je Tomo Penič. Pred 25 leti je v Slovenskih Konjicah ustanovil zasebni lokalni časopis, ki je prerasel v uspešno lokalno medijsko hišo. Danes daje kruh približno 60-im domačinom. Je pobudnik Likovnih prijateljevanj, ki so v Dravinjski dolini v dveh desetletjih gostila 132 vrhunskih slikarskih in kiparskih imen. Preko štipendijskega sklada prijateljevanj so zagotovili finančno podporo 35 mladim iz konjiške, zreške in vitanjske občine. S srebrnim grobom se ponaša Uroš Fijavž, ki uspešno nadaljuje tradicijo družinskega avtoprevozniškega podjetja s 120 zaposlenimi. Večino dohodka ustvarijo z mednarodnim prevozom. Košarkarski trener Stojan Fink pa je bronasti grb prejel za uspehe, ki jih je dosegal z različnimi košarkarskimi ekipami. Tudi najvišja mesta na državnem nivoju, od tega pet naslovov državnih prvakinj, dva naslova državnih podprvakinj in tri tretja mesta. Člani Plavalnega kluba Slovenske Konjice, ki ga vodil Branko Ravnak, so se razveselili posebne nagrade občine. Osrednje poslanstvo kluba je posvečeno rekreativnemu potapljanju oseb z invalidnostjo. Med drugim so razvili metodo IDA, ki omogoča hitro in učinkovito prenašanje znanja med potapljači z invalidnostjo in njihovimi asistenti. Danes svoje znanje širijo tudi izven meja Jadranske regije. Občina pa je prepoznala tudi prizadevnost Jožeta Sevška v krajevni skupnosti Loče, zato je prejel priznanje župana Mirana Gorinška. (BF)

Datoteke

TONE OFENTAVŠEK O ŽIVLJENJSKEM VODILU