december 31, 2016

V novo leto s silvestrovanji na prostem

Na pragu novega leta smo. Že veste, kje ga boste pozdravili? Če vas mika, da se za nekaj ur ob slovesu leta 2016 poveselite na prostem, preverite, katero silvestrovanje vam je najbližje in kdo vas bo tam zabaval.

Kje pa boste vi na predvečer novega leta?

Ljubljana z več odri
Po vsej Sloveniji nocoj pripravljajo številna silvestrovanja. Če želite v novo leto vstopiti s silvestrovanjem na prostem, lahko izbirate med številnimi prizorišči. Najbolj obiskani sta v Ljubljani in Mariboru. Prestolnica bo ponudila dogajanje na več odrih. Na Kongresnem trgu bosta nastopila ansambel Modrijani in skupina Begini. Na Trgu francoske revolucije bodo ritem prehoda v leto 2017 narekovali Kreshesh Nepitash, Avven, Malevolence in Elvis Jackson. SwingTones in Anika Horvat bosta nastopila na Mestnem trgu. Če pa boste želeli prisluhniti ansamblu Pika si, skupini France Korado in Krila, boste morali na Pogačarjev trg. Za žur bo poskrbeljeno tudi v Mariboru. Na Trgu Leona Štuklja bodo v novo leto vstopili ob glasbi Tanje Žagar, Helene Blagne in skupine Čudežna polja. Na Grajskem trgu bo za vzdušje poskrbel Dj Popi.

Pa naši kraji?
Če sta vam slovenska in štajerska prestolnica predaleč, lahko izbirate tudi med številnimi praznovanji drugod. V Celju bodo obiskovalce na Krekovem trgu v leto 2017 popeljali Rok Ferengja in Rok`n Bend. Nekoliko drugače so se silvestrovanja lotili v Laškem. Novemu letu so v roko segli že dan prej, v petek jim je na občinskem dvorišču zaigrala skupina Mi2. V Vojniku sicer ne bodo silvestrovali, se bodo pa odpravili že na 19. novoletni nočni pohod po poteh grajskih pravljic na grad Lindek. Le pol ure po prehodu v novo leto se bodo na pohod odpravili tudi v žalski občini, na Bukovco se bodo podali izpred TIC-a Žalec. Še prej pa bodo z Ansamblom Lun'ca silvestrovali na Šlandrovem trgu. Tudi v Rogaški Slatini bodo novemu letu nazdravili pod milim nebom, pri gasilskem domu in ob ritmih ansambla Slovenski zvoki. Pa tudi v Podčetrtku se bo dogajalo - na tamkajšnjem drsališču bodo pričakali polnoč. Najdaljšo noč v letu lahko denimo preživite na prostem tudi v Zrečah. Tam bosta za poskočne ritme poskrbela ansambla Vrt in Frajerke, postregli vam bodo z golažem. Zadnja tri leta pripravljajo silvestrovanje na prostem tudi na Rogli. Najprej si boste lahko privoščili nočno smuko, potem pa novemu letu nazdravili na snegu ob slovenski zabavni glasbi, za dobro razpoloženje ob jedači in pojači bodo poskrbeli animatorji. Silvestrovanje bo prav tako na Mestnem trgu v Slovenskih Konjicah. Prepevala bo Eva Boto, ob spremljavi skupine Črna Mačka. Novemu letu boste v mestu cvetja in vina lahko nazdravili s konjiško penino. Lokalni gostinci bodo poskrbeli za pestro kulinarično ponudbo. Zadnje ure leta 2016 bo veselo tudi na Trgu svobode v Slovenski Bistrici. Zaplesali boste lahko ob zvokih skupin Napev. Tamkajšnje stojnice pa se bodo šibile pod razvnovrstnimi dobrotami.

Otroci bodo praznovali nekaj ur prej
Ponekod pripravljajo tudi posebna silvestrovanja za najmlajše. V Celju bo tradicionalno mini sivestrovanje 12 ur pred polnočjo, opoldne v Pravljični deželi. Poseben, dopoldanski otroški vstop v novo leto bo organiziran tudi v Žalcu. Tam pripravljajo zimsko pravljico Mojca in prijatelji. Dopoldne pa se bodo otroci praznično zbavali tudi v Zrečah, skorajšnjega novega leta se bodo razveselili pred občino. (TMG)