oktober 12, 2016

Konjice, Laško in Podčetrtek med najlepšimi

Turistična zveza Slovenije je sinoči v sklopu akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna razglasila najbolj urejene slovenske kraje. Kar nekaj priznanj smo se razveselili tudi v naših krajih. Najvišja priznanja za odličnost so v svojih kategorijah osvojili Slovenske Konjice, Laško in Podčetrtek.

Med najbolje ocenjenimi Slovenske Konjice, Laško in Podčetrtek. (Foto: dezela-celjska.si, sloveniaholidays.com)

Najboljši v Radencih
Po oceni komisije so letos med manjšimi mesti naziv najlepšega osvojile Slovenske Konjice, Polzela je v tej kategoriji prejela bronasto priznanje. Za najlepši zdraviliški kraj je komisija proglasila Laško, Podčetrtek je bil drugi, Zreče pa tretje. Je pa Podčetrtek med zdraviliškimi kraji dobil največ glasov v spletnem glasovanju, prav tako je osvojil tretje mesto v kategoriji najlepših trških jeder. V kategoriji najbolje urejenih mladinskih prenočišč je slavil MCC Celje, mariborski Hostel Pekarna je dobil srebrno priznanje.

Slovenski kraji čedalje bolj urejeni
Akcijo Moja dežela – lepa in gostoljubna je Turistična zveza Slovenije letos organizirala že 25-ič, v njej po besedah predsednika Petra Misje sodeluje že več kot dve tretjini slovenskih občin, tudi v najbolj odmaknjenih delih države. “Urejenost naših krajev, institucij in celotne države je vsako leto boljša. K temu v veliki meri pripomorejo lokalne skupnosti, prostovoljci in naši turistični delavci. Seveda pa to ne pomeni, da smo storili vse. Dela nam pravzaprav nikoli ne bo zmanjkalo,” je opomnil Misja in poudaril, da je urejenost krajev predpogoj za razvoj turizma. Več o poslanstvu akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna je Misja povedal na spodnji zvočni povezavi. Prisluhnete lahko tudi, kako je podelitev priznanja komentiral župan najlepšega manjšega slovenskega mesta, Slovenskih konjic, Miran Gorinšek, in kaj o priznanju, ki ga je prejelo Laško, pravi direktorica STIK-a Laško Janja Urankar Berčon. (SP)

Galerija slik

Datoteke

PETER MISJA O POSLANSTVU AKCIJE

MIRAN GORINŠEK O PRIZNANJU

JANJA URANKAR BERČON O PRIZNANJU