december 17, 2016

Konjiške iglaste lepotice privabljajo pozornost

Če se boste v teh dneh sprehodili po Slovenskih Konjicah, bodo vašo pozornost zagotovo pritegnile prikupne smrečice. Za njihovo izvirno okrašenost so poskrbeli Konjičani različnih generacij in tako pripomogli, da bo praznično vzdušje v mestu še prijetnejše.

Otrokom iz vrtcev se je pri krašenju smrečic pridružil tudi konjiški župan Miran Gorinšek. ( Foto: TIC Slovenske Konjice)

Okraske so izdelali sami
Že lani je bil decembrski sprehod med okrašenimi smrečicami v središču Slovenskih Konjic prav posebno doživetje. Ena je bila okrašene z verzi, druga z retro skodelicami, tretja je pozornost privabljala z barvitimi mandalami, četrta z okraski, ki jih je izdelala neusahljiva otroška domišljija, peta s kazalkami za knjige, in še bi lahko naštevali. Tudi letos so številni domačini poskrbeli, da bo božično-novoletno vzdušje v mestu čarobno. Smrečice so krasili malčki iz vrtcev, osnovnošolci, predstavniki Mladinskega centra Dravinjske doline, konjiški skavti in taborniki, stanovalci Lambrechtovega doma za ostarela, pa tudi člani vinogradniško-vinarskega društva in društva kmetic Zarja, strojnega krožka, društva prijateljev mladine, knjižnice, turistično-informacijskega centra ter kulturno-umetniškega društva Gnezdo. Konjiške smrečice so nam prišepnile, da si želijo tudi vaše pozornosti, zato vas pričakujejo. Kako so dobivale praznično podobo, pa preverite v spodnji foto galeriji. (BF)