junij 19, 2017

Konjiški dnevi s 55-imi povabili

Junija je na Konjiškem vedno živahen prireditveni utrip. Občina Slovenske Konjice namreč ta mesec praznuje. Društva, organizacije, šole in vrtci so se znova povezali pri pripravi Konjiških prazničnih dni. Letošnji ponujajo 55 priložnosti za druženje in zabavo.

Konjičani imajo v teh dneh veliko priložnosti za druženje. Konjiški praznični dnevi ponujajo več kot 50 dogodkov in prireditev.

Od Dneva podjetnikov do Živ-žava
Konjiški dnevi z več kot petdesetimi prireditvami bodo tudi letos kulturni, izobraževalni, rekreativni, kulinarični, predvsem pa zabavni. Ker so mnogi dogodki na prostem, si organizatorji v prihodnjih dneh želijo lepo vreme. Petkovo deževje je namreč "odplaknilo" Dan domače hrane in pijače, ki sta ga vinogradniško-vinarsko društvo in društvo kmetic Zarja pripravila prvič. To pa ne pomeni, da bodo Konjičani prikrajšani za kulinarična doživetja domačih ponudnikov. Organizatorja bosta kmalu sporočila nadomestni termin. Sicer pa vse do 30. junija, ko bo osrednja svečanost s podelitvijo občinskih priznanj, vabijo še mnogi dogodki. Svojo dejavnost bodo z medeno tržnico in degustacijo medu in medenih proizvodov predstavili konjiški čebelarji; območna-obrtno podjetniška zbornica pripravlja seminar o tem, kaj je dobro vedeti o davčnem nadzoru, Dravinjski podjetniški klub Dan podjetnikov, Mladinski center Dravinjske doline posvet o zaposlovanju mladih na Konjiškem, komunalno podjetje pa Dan odprtih vrat centralne čistilne naprave. Na Celjski cesti bodo predali namenu polnilnico za električna vozila in prerezali otvoritveni trak na prenovljeni cesti Železnik - Klokočovnik. V Žičah bo tradicionalno Petrovo s predstavitvijo lokalnih turističnih društev, na Dan državnosti bo tradicionalni pohod družin na Stolpnik, najvišjo točko na Konjiški gori; pred Župnijskim domom bo akademija "Pozdrav domovini" s prižigom kresa. Ker se v teh dneh zaključuje šolsko leto, se obetajo tudi druženja z učenci in dijaki, najmlajši pa vabijo na najboljšo "mini" zabavo v mestu Živ - žav. V Ločah bodo 45. Poletne loške prireditve, PGD Žiče pa bo organiziralo tekmovanje gasilskih desetin za pokal Žičkega grobeljnika. (BF)