avgust 29, 2017

Konjiški vrtec na Prevratu odprl vrata

Za malčke v vrtcu Prevrat v Slovenskih Konjicah je bil včerajšnji dan poseben, saj so se iz starega dela preselili v novozgrajen vrtec, do konca letošnjega leta bodo adaptirali še stari del. Takrat se bodo vanj preselili še otroci iz enote na Slomškovi in uprava vrtca.

Novozgrajeni vrtec na Prevratu v središču Slovenskih Konjic, v ozadju je stari del, ki ga bodo prenovili do konca leta.

Uresničena večletna želja
Uresničevanje dobra dva milijona evrov vredno naložbo so razdelili v dva dela. Najprej so zgradili prizidek k dotrajanemu objektu, zdaj so začeli prenavljati še stari del. Z obnovo naj bi končali konec tega leta in tako konjiškim malčkom ter zaposlenim zagotavili izvrstne pogoje. Poleg sedmih igralnic bo imel še tri večje skupne prostore, upravne in tehnične, pa tudi dva večnamenska, ob tem še centralno kuhinjo, športno gibalnico in zunanje pokrite terase z igrali. Dovolj je tudi parkirnih mest za uslužbence, starše in obiskovalce. "Otvoritveni trak bomo rezali predvidoma konec novembra ali v začetku decembra. Prvo fazo projekta smo zaključili nekaj dni pred rokom, selitev je bila namreč predvidena 1. septembra," pojasnjuje ravnatelj Vrtca Slovenske Konjice Tomaž Popovič. Konjiška občina je dela zaupala podjetju Gic Gradnje iz Rogaške Slatine.

Odprtje vrtca v Ločah zamuja
V konjiški občini pa gradijo še en vrtec. V Ločah bi moral odpreti vrata v začetku septembra, a se to še ne bo zgodilo, saj se je gradnja zavlekla. Po besedah Tomaža Popoviča do zamude prihaja, ker se je gradnja začela nekoliko kasneje kot so načrtovali. Gradi podjetje Markomark Nival s Ptuja. "Težko napovem, kdaj bo vrtec preimeren za selitev, daljše zamude ni pričakovati. Sicer pa bomo starše otrok o tem podrobneje obvestili pismo," še pravi ravnatelj Popovič. V montažnem in energetsko varčnem objektu loškega vrtca, ki stane 1,3 milijona evrov, bo prostora za 110 otrok. Večino denarja je zagotovila občina Slovenske Konjice, ob tem je zagotovila tudi sofinanciranje iz Eko sklada, za oba vrtca skupaj več kot 800 tisoč evrov. (BF)

Galerija slik