maj 11, 2018

Konus Konex želi biti še konkurenčnejši

Konjiško podjetje Konus Konex je v Slovenskih Konjicah začelo graditi sodobno proizvodno halo, delo v njej bo steklo oktobra. Tako bo zagotovilo bistveno boljše pogoje za proizvodnjo netkanih materialov in filtrov. Naložba je vredna od 7 do 8 milijonov evrov.

Letošnjo jesen bo na tej lokaciji v konjiški poslovni coni stal novozgrajeni in sodobno opremljen proizvodni objekt podjetja Konus Konex z dolgoletno tradicijo.

Prodajajo predvsem v tujino
Konus Konex v Slovenskih Konjicah zaposluje približno 150 ljudi, še enkrat toliko pa v svojih enotah v Kranju in Srbiji. Proizvode prodajajo po vsem svetu, največ v zahodni Evropi, le 10 odstotkov prihodkov ustvarijo doma. "Vrsto let poslujemo uspešno. Toda, če želimo ohraniti konkurenčnost za vse bolj zahtevnih mednarodnih trgih, moramo posodabljati proizvodne procese. Pri nekaterih kupcih so nas že izpodrinili Kitajci, zato je hitro ukrepanje nujno. S tehnološko posodobljenimi proizvodnimi linijami bomo lahko pri delu še učinkovitejši in to ob enakem številu zaposlenih," pravi Savo Grilj, direktor in lastnik konjiškega podjetja z dolgoletno tradicijo. V podjetju imajo nekaj težav pri zagotavljanju primernega kadra, iščejo predvsem inženirje tekstilstva in diplomante strojništva. Letos bodo še zaposlovali, med drugim pa načrtujejo tako rast prodaje kot dobička. (BF)

Galerija slik