april 22, 2015

Košarkarice Athlete Celje osvojile naslov prvakinj

Celjske košarkarice so se do naslova državnih prvakinj sprehodile brez poraza. Za prihodnost se kljub morebitnim odhodom igralk ni bati.
Ekipa košarkaric Athlete Celje. Foto: ŽKK Athlete Celje
Celjanke po številu naslovov prve v samostojni Sloveniji

Košarkarice Athlete Celja so osvojile naslov državnih prvakinj potem, ko so že na tretji tekmi prišle do tretje zmage nad košarkaricami Triglava. „Dejstvo je, da smo dominirali skozi celotno sezono, saj nismo nikoli izgubili. Mislim, da smo bili veliko boljši nasprotnik od ekipe Triglava v tej finalni seriji, bili smo tudi favorit in zasluženo osvojili enajsto lovoriko. S tem smo prehiteli legendarno ljubljansko Ježico, ki je kraljevala v 90. letih," pojasnjuje trener Damir Grgič.

Celjanke tudi do posameznih naslovov

Domača kapetanka Maja Erkič je bila izbrana za najboljšo igralko finalne serije. "Finalni niz ni bil tako lahek, kot kažejo končni rezultati. Dejstvo je, da smo z ekipo Triglava v tej sezoni igrali veliko tekem. Zato se s Kranjčankami zelo dobro poznamo. S finalnimi tekmami sicer nisem povsem zadovoljna, saj v obrambi s soigralkami nismo delovale tako dobro kot sredi sezone,“ pravi Erkićeva. Za najkoristnejšo igralko celotnega prvenstva so izbrali Dolenjko v celjskih vrstah Evo Lisec. Priznanje za najboljšo mlado košarkarico pa je prejela Ivana Dojkić.

Za prihodnost se v Celju ne bojijo

Košarkarice celjskega Atleta so osvojile državno prvenstvo brez poraza. V rednem delu so nanizale 20 zmag, v polfinalu so z dvema zmagama preskočile Mariborčanke, v finalu pa so še trikrat premagale Triglav. Pri takšni premoči je včasih težko motivirati košarkarice, predvsem mlade, ki še nimajo toliko izkušenj, razlaga Damir Grgič in dodaja: „Kljub temu so dekleta odigrala dobro, srčno in k sreči brez poškodb zaključile letošnjo sezono.“ Igralke in strokovno vodstvo so že na zasluženem dopustu, a so v klubu že z mislimi v novi sezoni. Trener Damir Grgič ne bo več mogel računati na Marico Gajič, ki je bila izbrana na naboru WNBA lige v Washington. Prav tako ni znana usoda še nekaterih igralk, tudi Maje Erkić. Kljub vsemu so v Celju na odhode pripravljeni, saj imajo vedno na voljo nove mlade igralke, ki si želijo napredovati in pri njih graditi košarkarsko kariero. Grgiča sicer čaka pestro poletje kot selektorja slovenske ženske reprezentance. Ta bo v začetku avgusta v Celju gostila evropsko prvenstvo. (MK)