julij 20, 2016

Košarkarska reprezentanca v Rogaški in Rogatcu

Košarkarska reprezentanca bo prvi del priprav pred kvalifikacijami za evropsko prvenstvo opravila v Rogaški Slatini in Rogatcu. Selektor Igor Kokoškov je na širši seznam uvrstil 21 košarkarjev, na nocošnjem uvodnem treningu jih bo 15, ostali se reprezentanci pridružijo kasneje.

V Rogaško prihaja 15 košarkarjev, ostali, vključno z Goranom Dragičem, se bodo reprezentanci pridružili nekoliko kasneje. (Foto: KZS)

Pripravljeni na trdo delo
Za Slovenijo se kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto, začenjajo konec avgusta. Igrala bo v skupini E, skupaj s Kosovom, Ukrajino in Bolgarijo. Trener Igor Kokoškov je na priprave povabil tudi košarkarje iz naših krajev, Šentjurčana Luko Lapornika, Laščana Miho Lapornika, Preboldčana Žigo Dimca in Slovenjebistričana Klemna Prepeliča. „Verjamem, da bomo s fanti ustvarili dobro vzdušje in da so pripravljeni na delo. V tem trenutku je najbolj pomembno, da so vsi zdravi in nimajo ostalih težav. Priprave bomo začeli z lažjimi treningi in intenzivnost nato stopnjevali. Naš cilj je, da se fantje dobro pripravijo na tekme, da se nihče ne poškoduje, ter da letošnjo akcijo zaključijo boljši, kot so nanjo prišli," je pred odhodom v Rogaško Slatino za KZS dejal Kokoškov.

Prva pripravljalna tekma v Celju
Prvo pripravljalno tekmo si boste lahko ogledali v Celju, na turnirju Adecco, 5. avgusta bodo košarkarji igrali proti Portugalski. Priprave bodo poleg Rogatca in Rogaške, še v Kranjski Gori, Celju, Zrečah, Ljubljani in Mariboru. Kdo vse so kandidati za nastop v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, preverite TUKAJ. (AD)