avgust 17, 2017

Krožišče na Dečkovi v Celju dobiva končno podobo

Na območju nekdanjega Aera ob Dečkovi cesti v Celju bo zrasel nov nakupovalni center. Gradi ga družba Jagros s Podplata. To ne bo edina novost v mestni četrti Dečkovo naselje, dobili bodo tudi novo krožišče.

Na celjski občini računajo, da se bo zaradi krožišča prometna varnost na tem območju izboljšala. (Foto: Radio Štajerski val)

Zaradi krožišča boljša prometna varnost?
Območje nekdanjega Aera je v bilo v obstoječem zazidalnem načrtu opredeljeno kot območje, kjer je dovoljena lahka industrija. Da bi podjetje Jagros lahko gradilo oziroma zemljišča uredilo za svoje potrebe, je morala celjska občina pred nekaj meseci sprejeti spremembo odloka o zazidalnem načrtu. To je tudi storila. V tem delu Dečkovega naselja tako stroji zdaj brnijo že nekaj časa. Končno podobo počasi dobiva tudi krožišče v neposredni bližini novega nakupovalnega centra, kar pomeni, da se obeta tudi sprememba prometne ureditve. Na celjski občini, kljub zaskrbljenosti nekaterih prebivalcev mestne četrti Dečkovo naselje, pričakujejo, da bo promet na tem območju zaradi novega prometnega režima bolj umirjen, računajo tudi, da se bo izboljšala prometna varnost za vse udeležence v prometu. (NS)

Galerija slik