april 26, 2015

Kuhanje kisle juhe v Šentjur privabilo celo predsednika države

Včeraj so imeli obiskovalci v Šentjurju znova kaj videti in doživeti. Na železniško postajo je prisopihala parna lokomotiva, na Zgornjem trgu so se lahko sprehodil po Šentjurskem sejmu in si ogledali tekmovanje v kuhanju kisle juhe, ki je privabilo celo predsednika države Boruta Pahorja.
Živahno vzdušje v šentjurskem Zgornjem trgu

Letos kislo juho kuhali mediji
Letos so se v kuhanju kisle juhe pomerili mediji. Tekmovalo je pet ekip, Šentjurčan, Novi Tednik in Radio Celje, Val 202, Šentjur.net in ekipa Štajerskega vala. Vsaka ekipa je poskrbela za vse potrebne sestavine, pa tudi, da so bile pravočasno pripravljene za v kotel. Tekmovanje je potekalo v sproščenem vzdušju in med tekmovalci ni bilo čutiti napetosti, malce so skrivali le sestavine. Komisija je spremljala vsak njihov korak. Ocenjevala je urejenost kuharjev, delovnega mesta, ekonomičnost priprave, na koncu pa še lastnosti juhe.


Priznanja podelil predsednik države
Po treh urah rezanja, mešanja in vrenja je bila juha kuhana in komisija naznanila konec tekmovanja. Sledilo je ocenjevanje. Vsaka ekipa je morala svojo juho tudi na primeren način predstaviti in ponuditi tričlanski komisiji v ocenjevanje. Resnost na njihovih obrazih napetim tekmovalcem ni izdala prav nobenega namiga, kako so se odrezali. Po končanem ocenjevanju je v šentjurski Zgornji trg prišel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor z nalogo, da kuharskim ekipam podeli priznanja. Prvo mesto in Zlato kuhalnico je prejela ekipa Šentjurčana, drugo mesto Val 202, odlično tretje mesto je zasedla ekipa Radia Štajerski val. Četrta je bila ekipa Šentjur.net, peta pa ekipa Radia Celje in Novega Tednika. Naša ekipa je bila s tretjim mestom več kot zadovoljna. Okusna se je zdela tudi obiskovalcem, ki so jo okušali pri naši stojnici, prisluhnete jim lahko na spodnji povezavi. Pred mikrofon pa smo ujeli tudi vodjo zmagovalne ekipe Šentjurčana Dragico Dobnik. Zaupala nam je, da se v njihovi juhi ni skrivala nobena skrivna sestavina. Prisluhnete ji lahko na spodnji povezavi. (NS)

Datoteke

OBISKOVALCI O JUHI, KI JO JE SKUHALA EKIPA ŠTAJERSKEGA VALA

DRAGICA DOBNIK O ZMAGOVALNI JUHI