februar 16, 2018

Kdo nas bo zastopal na Evroviziji?

Pred nami je vikend, ki bo dal osem finalistov letošnjega izbora EMA. V sobotnem predizboru bo 16 izvajalcev, najboljše bodo izbrali tako žirija kot gledalci in poslušalci. Pred EMO smo se pogovarjali z lanskoletnim slovenskim zastopnikom na Evroviziji, Omarjem Naberjem.

Letošnji nastopajoči v predizboru Eme. (Foto: RTV Slovenija)

Bolj in manj znana imena
Omar Naber je lani Slovenijo na Evroviziji v ukrajinskem Kijevu zastopal s pesmijo On my way. Kdo pa bo odpotoval na Portugalsko? Odgovor bo znan 24. februarja, ko bo finale slovenskega izbora. Še prej pa to soboto predizbor. V njem bodo bolj in manj znana imena in skupine. Nastopili bodo: Anabel, Tanja Ribič, KiNG FOO, Ina Shai, Indigo, ManuElla, MILA, Orter, Lara Kadis, BQL, Proper, Nika Zorjan, Marina Martensson, Nuška Drašček, Gregor Ravnik in Lea Sirk. V finale se bo uvrstilo osem najboljših.

Glasovi ljudi in žirije
„Predizbor bo v soboto ob 20. uri na 1. programu TV Slovenija, RTV 4D, Valu 202, Radiu Maribor in Radiu Koper. Osem pesmi se bo uvrstilo v finalni večer. Štiri najboljše po mnenju gledalcev in poslušalcev prek telefonskega glasovanja in štiri najboljše po mnenju žirije,“ pravijo organizatorji. Izseke skladb že lahko slišite, preverite TUKAJ. Kaj pa letošnji EMI napoveduje lanskoletni slovenski zmagovalec Omar Naber in kakšno je bilo leto po Evroviziji, kjer se mu sicer ni uspelo uvrstiti v finale? Prisluhnite v spodnjem pogovoru, z Omarjem se je pogovarjal Lovro Sadek. (AD)

Datoteke

Pogovor z Omarjem Naberjem