junij 10, 2016

Kvatropirci na Štajerskem valu

Junijski niz Nedeljskih mehov so na valovih Štajerskega vala začeli Jure, Samo, Gorazd in Tomaž – bolje rečeno Kvatropirci. Glede na to, da so poznopomladni meseci tisti, v katererih se poroči največ parov, Kvatropirci pa najpogosteje zapojejo ravno ob porokah, niti ni prav nepričakovano, da so se oglasili v našem studiu.

V studiu so nas obiskali Gorazd, Tomaž, Jure in Samo (od leve proti desni)

Njihov začetek skupnega glasbenega delovanja je pravzaprav nekoliko nenavaden. Preden so postali Kvatropirci, so namreč skupaj prepevali v Mešanem pevskem zboru Odmev iz Kamnika. Bojda so tudi ob druženjih izven zbora kdaj kakšno zapeli in ker so ugotovili, da se glasovno odlično ujamejo tudi v manjši zasedbi, so se odločili preizkusiti glasbeno pot v četvero. Njihova velika ljubezen so dalmatinske skladbe,  ki jih radi malce priredijo po svoje. Na povabilo Blaža iz ansambla Modrijani pa so pred nekaj leti predstavili svojevrstno priredbo uspešnice Moja in se z njo izstrelili v vrh popularnosti med slovenskimi vokalnimi zasedbami.

Od njihove izvedbe skladbe Moja jih je do danes pripeljala cela vrsta zelo posrečenih in popularnih priredb melodij, posneli pa so tudi že nekaj svojih avtorskih melodij. Da so romantiki od glave do peta dokazujejo z vedno novimi nežnimi skladbicami, ki so v zadnjih letih na novo življenjsko pot pospremile res številne pare. Posebej so ponosni na svoj čisto nov poročni hit Če bi šla z menoj, za katerega so že posneli tudi videospot in ki so ga – posebej za mladoporočence Štajerskega vala – v živo zapeli tudi v studiu Štajerskega vala. Kot lahko slišite in vidite v pripetem posnetku, so nas tako z besedami kot z ubranim petjem še enkrat več prepričali, da si zaslužijo svoj sloves in priljubljenost.

Za prihodnje mesece Kvatropirci načrtujejo izdajo prvega samostojnega glasbenega albuma, gotovo bomo kmalu spet slišali in videli kakšen nov posnetek, zelo pa se veselijo svojega – zdaj že tradicionalnega skupnega potepanja po Krku, kjer jih boste lahko srečali (in morda tudi slišali peti) v kakšnem od toplih avgustovskih večerov. Vabljeni k poslušanju pogovora z njimi v pripetem audio posnetku.

 

Galerija slik