maj 27, 2016

Laški Zlatorog prek Olimpije v finale

Košarkarji Zlatoroga so na tretji tekmi polfinala premagali Olimpijo in se uvrstili v finale državnega prvenstva. Celjska regija ima tako tudi letos predstavnika v samem košarkarskem vrhu. Lani sta se za naslov borila Tajfun in Rogaška.

Zlatorog bo v finalu državnega prvenstva igral četrtič, naslova v prvih treh poskusih še ni uspel osvojiti. (Foto: Twitter KK Zlatorog)

Niso še rekli zadnje
Tretja, odločilna tekma polfinala je bila v Laškem. Zlatorog je znova izkoristil prednost domačega igrišča, kjer poraza ne pozna že devet tekem. Na odločitev o zmagovalcu je bilo treba čakati povsem do konca tekme, saj so Laščani dobri dve minuti pred iztekom zadnje četrtine vodili le za tri točke. A v zadnjih dveh minutah so uspeli pobegniti za 9 točk, zmagali so z 68:59. "Za obe ekipi je bila to težka tekma. Na koncu smo bili mi bolj odločni. Uvrstitev v finale je za nas velika stvar, toda kdor nas pozna, ve, da še nismo rekli zadnje," je po tekmi povedal trener Laščanov Aleš Pipan.

Za naslov s Heliosom
V finalu se bo Zlatorog pomeril s Heliosom, ki je prav tako po treh tekmah izločil Krko. Nobenega od najboljših klubov v zgodovini slovenske košarke, Krke in Olimpije, tako že drugo leto zapored ne bo videti v finalu. Finale bosta moštvi igrali na tri zmage, prva tekma bo že v nedeljo v Laškem ob 18-ih. (AD)