februar 17, 2017

Legenda Alfi Nipič v Rogaški Slatini

V mesecu kulture je na povabilo Knjižnice Rogaška Slatina v goste prišel Alfi Nipič, legenda med slovenskimi glasbeniki in še vedno ljubljenec slovenske publike doam in po svetu. Občinstvo v slatinskem kulturnem centru je uživalo v glasbi in zabavnih prigodah glasbene legende, ki je na sceni že dobrih 55 let.
Glasbena legenda Alfi Nipič in Katja Žolgar (Štajerski val) v pogovoru med glasbenimi nastopi
Obujanje zanimivih dogodivščin
Alfi Nipič je v pogovoru obujal spomine na obdobje, ko je bil pevec legendarne zasedbe Ansambla bratov Avsenik, seveda pa je beseda nanesla tudi na obdobje pred in po Avsenikih. V tem času se je marsikaj zgodilo, njemu in ansamblu. Vsi smo že kdaj rekli "oglasite se na kavo" in nekateri so to dobesedno vzeli. Tako so se nekega dne na vratih Alfijeve hiše pojavili oboževalci iz Nemčije, ki so prišli kar z avtobusom. In verjeli ali ne - za VSE je Alfi skuhal kavo. Obiskovalcem je med drugim zaupal, da si je prvo kitaro kupil oz. zamenjal za takrat znano znamko kavbojk in jo mahnil proti morju. Začetek njegove pevske kariere pa sovpada tudi z nastopom na prireditvi, kjer so iskali talente in na kateri je zmagal s pesmijo “Let’s Twist again” ... O takrat letos mineva že 55 let. Tudi njegov znameniti Silvestrski poljub letos praznuje že 46 let. Romantična zgodba o silvestrskem poljubu pa je resnična, pravi Alfi, ne sicer njegova, zgodila se je piscu besedila Dušanu Velkavrhu, ki jo je prelil v pesem.  Kot je dejal Alfi, se nikoli ni zgodilo, da si te pesmi ali katerekoli druge ne bi želel zapeti, petje je njegovo življenje ... 160 zabavnih pesmi, 270 v času Avsenikov in 150 v času po Avsenikih je hiter seštevek njegovih pesmi. 
Večer na "terasi" 
V Rogaški Slatini je Alfi nastopil v družbi članov Folklorne skupine Rogatec, ki so bili njegovo odrsko občinstvo, obiskovalci "terase", ki so ob Alfijem nastopu tudi zaplesali in s tem pokazali, da je bistvo in osnovno poslanstvo narodnozabavne glasbe ples. Lojze Slak je, ko so ga vprašali, do kdaj bo pel, dejal: "Dokler bom živ." Alfi Nipič pa dodaja: "Pel bom, dokler bom čutil, da me glasba še razveseljuje." Tako pred dnevi v Rogaški Slatini kot lani na radijski prireditvi Večer s prijatelji je bilo povsem jasno čutiti, da petje in glasba Alfija še kako razveseljujeta. Z Alfijem Nipičem se je na odru Kulturnega centra Rogaška pogovarjala Katja Žolgar, obiskovalce pa je zabaval tudi mladi talent na bobnih Simon Škrlec. (KŽ, NK)

Galerija slik

Datoteke

Alfi Nipič - Silvestrski poljub.mp3