julij 13, 2015

Lekarna in parkirna hiša v Rogaški po načrtih

V Rogaški Slatini bodo dobili novo lekarno. Ob njej raste tudi parkirna hiša. Naložbi sta plod javno-zasebnega partnerstva med Občino Rogaška Slatina, Celjskimi lekarnami in slatinskim podjetjem Gic gradnje.

Gradnja se bliža koncu.

Promenada konec avgusta, lekarna konec leta
Partnerji so pogodbo podpisali oktobra lani, po več letih načrtovanj in zapletov zaradi spora z lastniki sosednjega zemljišča. Več kot dva milijona evrov vredna naložba že dobiva končno podobo. „Projekt poteka skladno s terminskim načrtom. Pričakujemo, da bi lahko bila parkirna hiša Promenada končana in odprta konec avgusta. Za lekarno pa bo potrebnega nekoliko več časa, saj je več zahtev za pridobitev uporabnega dovoljenja. Po podatkih javnega zavoda Celjske lekarne naj bi jo odprli do konca leta,“ pravi slatinski župan Branko Kidrič.

Razdeljeno lastništvo
V parkirni hiši Promenada bo skoraj 90 parkirnih mest, s čimer bodo omogočili dovolj prostora tako za obiskovalce lekarne kot zdravstvene postaje. Občina je prispevala 25 odstotkov vsega potrebnega denarja za parkirno hišo. Lekarna bo v pritličju in v prvem nadstropju novozgrajenega objekta, drugo nadstropje bo v lasti zasebnega partnerja, v njem naj bi prostor našli ponudniki različnih zdravstvenih storitev. (AD)