november 2, 2017

Liverpool Mariboru tokrat nasul tri gole

Mariborski nogometaši na 1. november niso počivali. V četrtem krogu Lige prvakov so se v Angliji pomerili z Liverpoolom. Pokazali so boljšo igro kot sredi oktobra v Ljudskem vrtu, a za presenečenje ni bilo dovolj. Liverpool je bil boljši s 3:0.

Mohamed Salah je bil prvi, ki je zatresel mrežo vijoličnih. (Foto: Uefa)

V prvem polčasu zdržali pritiske
Mariborčane, ki so dan pred tekmo v Liverpool zaradi okvare letala poleteli z več kot osemurno zamudo, je na znamenitem stadionu Anfield spodbujalo skoraj 2.500 slovenskih navijačev. Potem ko je Liverpool na prvi tekmi zmagal visoko, s 7:0, so vijolični tokrat prikazali boljšo igro. Prvi polčas se je končal brez zadetkov, čeprav so imeli Angleži žogo v posesti kar 73 odstotkov časa. Prvi gol je padel kmalu po začetku drugega polčasa. V 49. minuti je zadel Mohamed Salah, za 2:0 je bil v 64. minuti uspešen Emre Can, zadnji gol pa je padel v 90. minuti, zadel je Daniel Sturridge. Kljub porazu naš voditelj Lovro Sadek, ki je bil na tekmi, pravi, da je bilo vzdušje odlično. Prisluhnite mu v spodnjem posnetku, ko sta ga zjutraj poklicala Katja in Davor. 

Še dve tekmi
Mariborčani po štirih tekmah skupinskega dela Lige prvakov ostajajo z eno točko na dnu lestvice skupine E, čakata pa jih še dve tekmi. 21. novembra odhajajo v Rusijo, k Spartaku, 6. decembra v Ljudski vrt prihaja španska Sevilla. (AD)

Galerija slik

Datoteke

Lovro Sadek o vzdušju na tekmi v Liverpoolu