december 11, 2017

Lov za divjim prekrškarjem se je končal na Lopati

Na avtocesti med Mariborom in Celjem je bil včeraj popoldne filmski lov za podivjanim voznikom. Mariborski in celjski policisti so 40-letnega voznika osebnega vozila, ki ni upošteval njihovih znakov, ustavili šele pri počivališču na Lopati.

Takole so policisti pri avtocestnem počivališču Lopata vendarle ustavili 40-letnega Mariborčana. (Foto: Radio Štajerski val)

Ustavil ga ni niti stinger
Od avtocestnega počivališča Maribor-center pa do počivališča Lopata je trajal lov za podivjanim 40-letnim Mariborčanom v zelenem osebnem vozilu Citroen Berlingo, ki ni upošteval znakov in navodil policistov. Pospešeno je vozil v smeri Celja in na omenjeni relaciji storil več prometnih prekrškov. Sprva ga ni ustavil niti stinger – pripomoček, ki prebode pnevmatike, saj je, ko ga je prevozil, še nekaj metrov vozil z izpuščenimi. Policistom ga je nato vendarle uspelo ustaviti pred izvozom na Lopati, kjer so ga obkolili. Ugotovili so tudi, da je večkratni kršitelj cestnoprometnih predpisov vozil tudi brez ustreznega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli. Policisti vse, ki so bili zaradi divje vožnje 40-letnega Mariborčana ogroženi, naprošajo, da se zglasijo na Policijski postaji Maribor ali pokličejo na številko 02/450 20 30 oziroma 113. (NS)