november 21, 2015

Luštno je bilo na 31. Štajerskem valčku

V Podčetrtku smo za naše poslušalce, ljubitelje dobre glasbe, pripravili že 31. Štajerski valček. Družili smo se ob uspešnicah številnih slovenskih glasbenikov, z njimi tudi zapeli in celo zaplesali. Luštno je bilo!

31. Štajerski valček so začeli Unikatovci z jutranjima voditeljema Davorjem in Katjo

Za vsakogar nekaj
Z nami so bili Unikat, Čuki, Primorski fantje, Tanja Žagar, Dejan Vunjak, Werner, Nina Donelli, Ognjeni muzikanti, Sekstakord, Mladi korenjaki, Kvatropirci in Il Divji, že na vhodu v dvorano pa so obiskovalce Štajerskega valčka pozdravili zreški godbeniki. Pripravili smo tudi presenečenje, saj se nam je na odru Štajerskega valčka pridružila Vokalna skupin Osti jarej, meh harmonike pa je skupaj z Davorjem in Unikati raztegnil tudi župan občine Podčetrtek Peter Misja.

Energično in romantično z roko v roki
Uvodni pozdrav na 31. Štajerskem valčku je pripadel Godbi Zreče. Z dvema poskočnima melodijama so godbeniki obiskovalce v dvorani pripravili na nadaljevanje večera. Kot prvi izmed narodno-zabavnih ansamblov so zapeli in zaigrali člani Ansambla Unikat. Povejmo, da gre za ansambel, ki je največkrat doslej zaigral na velikem odru te prireditve. Sledila sta nastopa v zabavnih ritmih – tokrat sta bila prvič na Štajerskem valčku mlada glasbenika Dejan Vunjak in Nina Donelli. Pregovorno pozitivno vzdušje se je v dvorani še stopnjevalo, ko je oder zavzela trojica mladih, energičnih zasedb, ki jim je skupna ljubezen do narodno-zabavne glasbe in prepričanje, da harmonika zažiga – z glasbo so ogreli Mladi korenjaki, Sekstakord in Ognjeni muzikanti. Po njihovi mladostni energiji je vzdušje še nekaj stopničk višje ponesel nesporni kralj slovenske zabavne scene Werner,  nekoliko pa so ga umirili člani vokalne skupine Osti jarej. Sledil je nov val energije – z odra Štajerskega valčka je naravnost očarala simpatična Tanja Žagar, za njo pa so za še en vrhunec večera poskrbeli Čuki, ob katerih so zapeli prav vsi gledalci in gledalke. Za obilico romantike so poskrbeli postavni fantje iz zasedb Kvatropirci in Il Divji, za zaključek v velikem slogu pa legendarni Primorski fantje, ki so tokrat na našem odru spet zapeli po nekajletnem premoru.

Na odru tudi voditelji Štajerskega vala
Skozi celotno prireditev smo občinstvo popeljali radijski voditelji Štajerskega vala, obiskovalci pa so z velikim aplavzom tik pred zaključkom prireditve na odru 31. Štajerskega valčka pozdravili tudi celotno radijsko ekipo. Radijci “mojega srca” smo tudi letos dokazali, da je mogoče z energijo, entuziazmom in dobro voljo ter seveda srčnostjo najti pot do poslušalcev. Skupaj z našimi glasbenimi gosti smo pripravili nepozaben večer in, kot lahko nekaterim prisluhnete v spodnjih posnetkih, so se tudi sami izjemno zabavali. Andreja Kukovič jih je povabila pred mikrofon takoj po končanih nastopih. Za pokušino pa tudi nekaj fotografskih utrinkov, več jih sledi kmalu.

Datoteke

Čuki po Valčku

Mladi korenjaki po Valčku

Sekstakord po Valčku

Werner po Valčku

Tanja Žagar po Valčku