marec 7, 2017

Maja v Laškem zbrane najboljše slovenske mažoretke

Mažoretna zveza Slovenije je občini Laško zaupala organizacijo tretjega državnega prvenstva mažoretk. Najboljše mažoretke in mažoretne skupine iz cele Slovenije se bodo za naziv najboljših v državi potegovale sredi maja.

To so dekleta iz Mžoretnega kluba Laško, ki bodo zastopala občino Laško na prihajajočem državnem prvenstvu. (Foto: Rok Deželak)

Ponosni na vlogo gostitelja
Občina Laško bo državno prvenstvo mažoretk gostila drugič.  Prvič so se slovenski mažoretni klubi v mestu ob Savinji zbrali pred 17 leti. Na to, da jim je bila zaupana vloga organizatorja, so v Laškem ponosni pred vsem zato, ker se lahko tudi sami pohvalijo z odličnim mažoretnim klubom, ki  skupaj z laško godbo na pihala, dosega zavidljive rezultate tako doma kot v tujini. »Za naše društvo, Kulturno društvo Laška pihalna godba,  bo to eden največjih letošnjih projektov. Hkrati bo to eden večjih dogodkov, ki se bodo letos zvrstili v občini. Ob tem pa se nadejamo tudi dobrega obiska obiskovalcev,« je povedal podpredsednik Laške pihalne godbe Marko Šantej.

20 klubov, 800 mažoretk
V Laškem bo 13. in 14. maja nastopilo 20 slovenskih mažoretnih klubov in približno 800 tekmovalk. »Prvi dan bo namenjen tekmovanju solistk in parov, svoje znanje bodo pokazale tudi najmlajše mažoretke, v starostni skupini do 10 let. Drugi dan bodo na vrsti mažoretne skupine v starostnih kategorijah kadet, junior in senior. Tekmovanje bo razdeljeno na dva dela, skupine se bodo pomerile v koreografiji in tekmovanju v paradi,« razlaga mentorica laških mažoretk Sabina Seme. Bo pa majski dogodek sicer suha vaja za prihajajočo jesen, ko bo Laško gostilo še evropsko mažoretno prvenstvo. Organizirala ga bo Mažoretna zveza Slovenije, tekmovanja pa naj bi se udeležilo še enkrat toliko klubov in mažoretk, kot jih bo na državnem prvenstvu. (NS)