januar 27, 2017

Marjan Dikaučič ne bo direktor zdravstvenega doma

Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah tudi na četrtem razpisu ni dobil novega direktorja. Po neuspelih imenovanjih Irene Nunčič in Aleksandra Svetelška, je sinoči padla v vodo še kandidatura Marjana Dikaučiča. Podporo so mu odrekli svetniki v Kozjem in Rogatcu.

Dikaučič je prepričal z dobro predstavitvijo programa, očitajo pa mu pomanjkanje ustreznih izkušenj.

Padel že četrti razpis
Šmarski zdravstveni dom je po dobrem letu dni še vedno brez direktorja. Po zavrnitvi Irene Nunčič in Aleksandra Svetelška je svet zdravstvenega doma na že četrtem razpisu v začetku meseca za to funkcijo imenoval Marjana Dikaučiča, univerzitetnega diplomiranega pravnika iz Slovenske Bistrice. Da bi postal direktor, bi moral dobiti soglasje vseh šestih občin ustanoviteljic tega javnega zavoda. Podporo Dikaučiču je sicer prejšnji teden izrekel občinski svet v Šmarju pri Jelšah, so pa njegovo imenovanje sinoči zavrnili svetniki v Rogatcu in Kozjem. Dikaučiču niso naklonjeni niti v preostalih občinah ustanoviteljicah. Menijo, da ima kljub dobremu programu dela premalo ustreznih izkušenj za vodenje tako pomembnega javnega zavoda. Odzivu zavrnjenega kandidata prisluhnite na spodnji zvočni povezavi.

Župani kritični do sveta zavoda
Občine ustanoviteljice si želijo, da bi zavod z okoli 130 zaposlenimi, vendarle dobil direktorja s polnimi pooblastili. Župani ob tem opozarjajo na potrebe po sistemskih spremembah sestave sveta zavoda, ki naj bi v minulih imenovanjih sprejemal sporne in celo nezakonite odločitve. Pričakujejo, da bodo z občino Šmarje pri Jelšah, s katero je bilo glede imenovanj največ razhajanj, le našli za vse sprejemljivega kandidata. Zdravstveni dom medtem kot vršilka dolžnosti še naprej vodi nekdanja direktorica Irena Nunčič, ki pa se ji februarja izteče enoletni mandat, zato bo potrebno iskanje novega vršilca dolžnosti. Kritičnim razmišljanjem županov Rogatca in Podčetrtka, Martina Mikoliča in Petra Misje ter kozjanske županje Milence Krajnc lahko prisluhnete na spodnjih zvočnih povezavah. (SP)

Datoteke

Mikolič kritično o svetu zavoda

Krajnc o razmerah v ZD

Misja o potrebnih spremembah

Dikaučič o izkušnjah