maj 26, 2015

Marjan Mačkošek novi predsednik Gospodarske zbornice Slovenije

Gospodarska zbornica Slovenije je dobila novega predsednika. Prihodnji dve leti jo bo vodil Marjan Mačkošek, direktor podjetja Štore Steel. 

Gospodarsko zbornico Slovenije bo prihodnji dve leti vodil direktor podjetja Štore Steel Marjan Mačkošek. Foto: GZS

Izzivi gospodarstva predvsem v enakopravnosti vseh deležnikov
Kljub rahli gospodarski rasti, ki jo beležimo v zadnjih mesecih, je slovensko gospodarstvo pred kar nekaj izzivi, je prepričan Marjan Mačkošek. Kot navečji izziv izpostavlja: „Slovenska družba bo morala spoznati, da morajo v trikotniku država, sindikati in delodajalci vsi deležniki postati enakopravni del te družbe“. Priložnosti je dovolj, pravi, in dodaja: „Najprej moramo ustvariti, šele nato lahko delimo. Če izhajamo iz tega dejstva, lahko gospodarstvu zagotovimo takšne pogoje, kot jih ima naša konkurenca v Nemčiji, Franciji in Italiji“.

Mačkošek sprememb ne načrtuje
Kot je v pogovoru za naš radio povedal Marjan Mačkošek, je Gospodarska zbornica Slovenije v dobrem stanju, zato večjih sprememb v organizaciji ne načrtuje. Zavzemal pa se bo, da bo zbornica nadaljevala svoje dolgoletno poslanstvo, se še naprej razvijala in nudila podporo slovenskim podjetnikom in gospodarstvenikom. Marjanu Mačkošku lahko o izzivih in priložnostih v gospodarstvu prisluhnete na spodnjih povezavah. (NS)

Datoteke

MARJAN MAČKOŠEK O IZZIVIH V GOSPODARSTVU

MARJAN MAČKOŠEK O PRILOŽNOSTIH V GOSPODARSTVU