junij 12, 2018

Martin Mikolič očitno ne bo poslanec

Državna volilna komisija je po parlamentarnih volitvah preštela še vse glasove iz tujine. Razmerja med strankami niso spremenili, je pa nekaj sprememb pri razdelitvi poslanskih stolčkov. Brez mandata sta iz naših krajev ostala župan Rogatca Martin Mikolič in Jožef Ribič s Polzele.

Martin Mikolič je eden od kandidatov, ki se jim je nasmihal poslanski stolček, a bodo očitno ostali brez njega. Bo pa lahko do konca izpeljal županski mandat. Na fotografiji ob enem od gostovanj v našem studiu.

Prešteti so vsi glasovi državnozborskih volitev, število sedežev v parlamentu ostaja med stranke porazdeljeno tako, kot so kazali že dosedanji delni rezultati, o katerih smo poročali TUKAJ. Pri tem, kdo bo sedel na te poslanske stole, pa je po zadnjih preštetih glasovih nekaj sprememb. Poslanska funkcija se je nasmihala županu občine Rogatec Martinu Mikoliču iz Nove Slovenije, a ga je izpodrinil Aleksander Reberšek, ki je kandidiral v volilnem okraju Žalec II. Nova Slovenija je namreč v peti volilni enoti dobila nekaj več glasov (5,97 %) kot v sedmi, kjer je kandidiral Mikolič (5,80 %). V parlamentu tudi ne bo Jožefa Ribiča s Polzele. Namesto njega se je za Stranko Alenke Bratušek v državni zbor uvrstil Mariborčan Andrej Rajh. Rezultati sicer še vedno niso uradni, Državna volilna komisija jih bo potrjevala na jutrišnji seji. Zatem bo poročilo predala predsedniku republike Borutu Pahorju. Podrobnejše rezultate najdete na spletni strani Državne volilne komisije. In kako Martin Mikolič komentira dejstvo, da so mu glasovi iz tujine spodnesli poslanski stolček? Prisluhnite v spodnjem posnetku. Prisluhnite pa tudi odzivu Jožefa Ribiča, ki se mu je prav tako izmuznila poslanska funkcija.

Datoteke

ODZIV MARTINA MIKOLIČA

ODZIV JOŽEFA RIBIČA