julij 10, 2017

Maturantje znova zelo uspešni

Bravo maturantje! Rezultati letošnje splošne mature kažejo na več kot 93-odstotno uspešnost kandidatov. Vse možne točke jih je doseglo 15, od tega devet deklet in šest fantov. Z rezultati so zadovoljni tudi na Gimnaziji Slovenske Konjice. Tam je bilo dopoldne slovesno in ganljivo. Klepetatali smo z Marušo, Izo in Luko.

Z vrtnico v rokah so se konjiški gimnazijci poslovili od profesorjev in sošolcev ter si zaželeli prijetno poletje in uspešen študij.

Slovenski dijaki v svetovnem vrhu
Ministrica za izobraževanje Maja Makovec Brenčič je dejala, da so z rezultati zadovoljni in da bistvenih odstopanj od preteklih let ni. Splošno maturo je na 83 šolah opravljalo 6376 kandidatov, kar je manj kot lani, ko jih je bilo 6890. Uspešno jo je opravilo 5699, to je 93,45 odstotka. Lani je bilo uspešnih 94,40 odstotka. 15 jih je doseglo vse možne toček, od tega devet deklet in šest fantov. Prihajajo iz 12 gimnazij v devetih krajih. Kaj pa zlati maturantje? V letošnji 23. generaciji jih je 260, tako kot julija lani, prihajajo pa s 43 gimnazij. Toliko o statistiki. Mi smo dopoldne obiskali Gimnazijo v Slovenskih Konjicah. Iza, Maruša in Luka - bodoči zdravnica, psihologinja in novinar - so nam med drugim povedali, kako so se odločali za poklic oziroma študij in kako bodo izkoristili letošnje poletje. Da so z rezultati mature zelo zadovoljni, pa ni potrebno posebej poudarjati. Klepetu z njimi prisluhnite v spodnjem posnetku. (BF)

Datoteke

KLEPET S KONJIŠKIMI GIMNAZIJCI