julij 22, 2015

Med gašenjem v Hošnici zastrupljena gasilca

Ponoči je izbruhnil velik požar v Hošnici v občini Slovenska Bistrica. Med gašenjem kozolca sta se gasilca zastrupila zaradi vdihavanja dima. Policisti sumijo, da je bil požar podtaknjen.

V požaru je za 50 tisoč evrov škode. (Foto: PU Maribor)

Zgoreli stroji in seno
Požar je izbruhnil okoli ene ure, zagorel je starinski leseni kozolec. V njem so bili shranjeni različni kmetijski priključki, traktorski prikolici, okoli 300 kock otave in 30 okroglih bal sena. Z ognjenimi zublji so se spopadli člani več prostovoljnih gasilskih društev. Med gašenjem sta se gasilca PGD Poljčane zastrupila zaradi vdihavanja dima. Pomagali so jima v mariborskem univezitetnem kliničnem centru.

Požar podtaknjen?
Policisti sumijo, da je bil požar podtaknjen, zato nadaljujejo kriminalistično preiskavo. Vse, ki bi karkoli vedeli, prosijo, naj to sporočijo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Nedaleč še en požar
Kot so sporočili iz mariborske policijske uprave, sta že slabo uro zatem zagorela še podrast in dračje v Laporju, blizu gasilskega doma. Zagorelo je nekaj kvadratnih metrov podrasti, materialne škode ni. Preiskava je pokazala, da je 37-letni domačin na svoji parceli zakuril smeti, ki so po daljšem tlenju okoli dveh zjutraj znova zagorele. Zoper občana bodo podali odločbo o prekršku.