junij 27, 2017

Med Konjičani vroče tudi zaradi bazena

Konjiški bazen to poletje ne zagotavlja osvežitve, temveč dviguje temperaturo že v tako razgretem poletnem ozračju tako tistim, ki so se ga odločili zapreti, kot tistim, ki so zaradi tega jezni. Tudi sinočnja zelo polemična izredna seja občinskega sveta je postregla zgolj s kopico očitkov tako enih kot drugih, bazen pa to poletje ostaja zaprt. Morda tudi še naslednje.

Bazen je razklal občinski svet; zaprtje podpirajo svetniške skupine SDS, SLS in Nove Slovenije, ki imajo večino; zaprtju pa nasprotujejo svetniki SMC-ja, SD-ja, DESUS-a in dva neodvisna svetnika.

Svetnik Jernej Štromajer: "Župan se požvižga na zahteve občanov"
Tako polemični razpravi na sejah konjiškega občinskega sveta še nismo bili priča. Poleg novinarjev jo je spremljalo okoli 30 jeznih Konjičanov, peticijo proti zaprtju bazena jo je sicer podpisalo okoli 900. "Očitno je županu Miranu Gorinšku malo mar za občanke in občane. Razen na vsaka štiri leta, ko jim razdeli predvolilni golaž. Sicer pa se požvižga na mnenje ljudi, tudi če podpišejo osnovno demokratično zadevo kot je peticija. Karavana gre naprej, psi pa očitno lajamo v prazno," je bil po sinočnji seji ogorčen neodvisni svetnik Jernej Štromajer, najbolj glasen kritik zaprtja bazena in pobudnik sklica izredne seje, na kateri je županova koalicija izglasovala sklep, da bazen to poletje ostane zaprt. 

Župan Miran Gorinšek: "Odgovoren sem za varnost občanov"
"Že ničkolikokrat sem poudaril, da se vse začne in konča pri varnosti. Lahko pa jo zagotovimo le s celovito rekonstrukcijo bazenskega kompleksa. Priča sem poskusom, da bi me diskreditirali kot župana. Ob tem naj poudarim, da lahko odidem jutri, s tem nimam nikakršnih težav. Toda preko načela, da poskrbim za varnost občanov, pa nikakor ne morem," pravi župan Miran Gorinšek, ki pa še ni znal napovedati, ali bo bazen odprt le to poletje ali tudi naslednje. "Težko postavljam časovne okvire, saj idejne zasnove prenovljenega bazena še nimamo. Že tri leta se pogovarjamo o tem, kakšen bazen bi bil optimalen. Več je bilo idej. To jesen se moramo dokončno odločiti. Vemo pa, da priprava projektne dokumentacije zahteva pridobitev številnih soglasij. In nanje žal včasih čakamo tudi po leto in več," še pojasnjuje in tako sporoča, da čas ponovnega odprtja ni odvisen zgolj od občine. Izjavama tako župana Gorinška kot svetnika Štromajerja lahko prisluhnete v spodnjih posnetkih, prav tako mnenju predsednice statutarno-pravne komisije Ksenije Klampfer, ki opozarja, da je bila županova odločitev o zaprtju bazena v začetku junija nezakonita. (BF)

 

Datoteke

JERNEJ ŠTROMAJER O BAZENU

MIRAN GORINŠEK O BAZENU

KSENIJA KLAMPFER O BAZENU