maj 18, 2017

Novi šmarski zavod dobil direktorico

Melita Bevc z Grobelnega bo direktorica novega javnega Zavoda za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah. 44-letno diplomirano ekonomistko so občinski svetniki na včerajšnji seji potrdili z večino glasov za obdobje petih let. Funkcijo bo predvidoma prevzela avgusta.

Eden večjih izzivov novega zavoda bo dvig turistične prepoznavnosti Šmarja pri Jelšah in okolice.

Župan pogreša želene izkušnje
Melita Bevc bo v prihodnjih petih letih na čelu novega šmarskega javnega zavoda, ki bo združeval turizem, šport in mladino. Občinski svet jo je potrdil s 16 glasovi za in enim proti. Župan Stanko Šket je na mestu direktorice sicer želel osebo z izkušnjami iz področja, ki ga bo pokrivala. Teh 44-letna diplomirana ekonomistka, ki je pred leti delala v šentjurskem domu starejših, trenutno pa vodi zasebni zaposlitveni center za invalide v Celju, nima. Kljub temu Šket upa na dobro sodelovanje, Bevčevi želi uspešno delo in veliko dobrih idej, ki jih bo tudi uresničila. „Od nove direktorice pričakujemo organizacijo dela na treh področjih. Na področju turizma imamo v občini veliko za pokazati, z inovativnimi pristopi bi lahko naše znamenitosti približali celotni Sloveniji in širše. Prav tako imamo veliko športnih objektov, ki bi jih lahko tržili, tudi mladi imajo čudovite prostore v stari šoli in bi jim bilo treba nuditi podporo,“ razlaga Šket in dodaja, da bo velik izziv nove direktorice tudi področje urejanja okolja.

Bevc: Največji izziv turizem
Bevčeva, hvaležna za zaupanje in veliko podporo svetnikov, kot največji izziv poudarja vodenje področja turizma, za katerega namerava zaposliti novo osebo. „Potrebujemo načrt popestritve ponudbe v okviru danih zmožnosti ter usmeritve za dvig prepoznavnosti občine Šmarje pri Jelšah tako med lokalnimi kot tujimi potencialnimi gosti na področju turizma," je za Štajerski val pojasnila Bevčeva. Delo naj bi nastopila najkasneje v avgustu, poleg nje bosta v novem javnem zavodu zaposlitev dobili še dve osebi. Delovanje zavoda, ki je prostore dobil v prenovljeni Skazovi hiši v središču Šmarja, bo financirala občina. Letos je v ta namen zagotovila okoli 115 tisoč evrov. Več o viziji in programu vodenja Meliti Bevc podrobneje prisluhnite v spodnjem posnetku v pogovoru s Snežano Prebil. (SP)

Galerija slik

Datoteke

Melita Bevc o novih izzivih