julij 18, 2016

Mladi Celjani s Tajvana prinesli tri medalje

Na Tajvanu so se končale 50. Mednarodne igre šolarjev. Navdušili so celjski športniki in športnice, saj so se domov vrnili s tremi medaljami, rokometaši celo z zlato.

Celjska delegacija mladih športnikov je bila po vrnitvi s Tajvana kljub dolgemu potovanju zelo nasmejana.

V konkurenci dva tisoč športnikov
Mednarodnih iger šolarjev se je udeležilo preko dva tisoč športnikov, starih od 12 do 15 let. Zastopali so 83 mest iz 30 različnih držav. Na sporedu je bilo devet športnih disciplin: atletika, plavanje, rokomet, taekwondo, tenis, namizni tenis, košarka, nogomet in odbojka. Celjski športniki in športnice so tekmovali v štirih disciplinah.

Nepozabno doživetje
V nedeljo zvečer – po zamudi letala, saj so le dan po turškem državnem udaru prestopali v Istanbulu – so se domov vrnili s tremi medaljami. Jure Tozon in Ana Vornšek sta v taekwondoju osvojila bronasti medalji. „Bilo je zanimivo, zelo zabavno, neko novo doživetje. Medalje nisem pričakovala, sem pa zelo vesela, da sem jo dobila,“ nam je povedala Ana. Špelo Terglav je še zanimalo, ali mladenka daje prednost šoli ali športu ter kako preživlja počitnice. Prisluhnite v spodnjem posnetku.

Zmagal je ekipni duh
Prav vso konkurenco pa so na Tajvanu premagali cejski rokometaši. Okoli vratu so jim nadeli najžlahtnejše odličje. Za ekipo do 15 let so nastopili Anže Blagotinšek, Tim Cokan, Luka Hohnjec, Tim Kroflič, Jernej Mlakar, Rene Puc, Filip Rakita, Valentin Šeško, Patrik Šuntner, Vid Turnšek in Žiga Verbovšek. „Vzdušje je bilo odlično, tudi nekaj navijačev smo imeli. Z ekipo smo zmogli s skupnimi močmi priti do tega velikega uspeha, zlate medalje,“ ponosno pravi kapetan rokometašev Filip Rakita. Špela Terglav pa je pred naš mikforon ujela tudi vratarja Jerneja Mlakarja in trenerja Blaža Cizeja. Prisluhnite jim v spodnjih posnetkih. (ŠT)

Galerija slik

Datoteke

Tekvandoistka Ana Vornšek o izkušnji

Trener Blaž Cizej o osvojenem zlatu

Vratar Jernej Mlakar o izkušnji